Destination Fyn_logo
To personer på en scene, der har fået overrakt et gavekort på 10.000 kr. for Årets Skulderklap 2019

Årets Skulderklap

19.11.2019
Foto: Destination Fyn

Destination Fyn i dag var samlet til den 6. årskonference i klyngens historie. Det blev cyklerne, der løb med sejren, da Nordfyns Erhverv og Turisme kunne modtage den anden anerkendelse på mindre end 4 dage for VM i cyklecross i Bogense.

 
     

VM i cyklecross blev fredag kåret som Årets Cykelevent, og i dag kunne Nordfyns Erhverv og Turisme så også modtage anerkendelse for eventen blandt kollegaerne i den fynske turismebranche på Hotel Svendborg.
 
"Årets Skulderklap" er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed, en event eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed og ny vækst i den fynske oplevelsesøkonomi i det forgangne år, og Destination Fyn uddelte i dag prisen for femte gang.
 
Med 13 stærke indstillinger var der stærk konkurrence om anerkendelsen, men Destination Fyns advisory board, som udgør juryen, var ikke i tvivl om, at VM i cyklecross skilte sig ud, når det handler om at vise netop det mod og den samarbejdsvilje og nytænkning, som skaber inspiration for andre fynske turismeaktører.
 
VM i cyklecross 2019 blev afviklet fra d. 2. - 3. februar i Bogense og markerede den hidtil største sportsevent på Nordfyn nogensinde og en af de største internationale events på Fyn i 2019. Eventen var bl.a. med til at understøtte Fyns status som 'Bike Island' og markedsføre Nordfyn som en aktiv feriedestination.
 
-       Indstillingen fremhæver, hvordan Nordfyns Erhverv og Turisme formåede at skabe et engagement og en lokal opbakning udover det sædvanlige. Luften var tyk af stolthed og sammenhold i Bogense i februar. Derfor er Nordfyns arbejde med VM i cyklecross et eksempel til efterfølgelse, som sætter fine pejlemærker for det fremadrettede arbejde i fynsk turisme, hvor samarbejde, lokalt engagement og viljen til at skabe store ting sammen skal udgøre kernen, sagde Tine Gudrun Pedersen, der er medlem af Destination Fyns advisory board og fra scenen afslørede dette års vinder af Årets Skulderklap.
 
Og prismodtageren var meget begejstret:
 
-       Det er helt fantastisk. Det er jo nærmest en prisregn vi oplever i disse dage, sagde en glad Per Olesen, direktør i Nordfyns Erhverv og Turisme.
 
-       Vi er meget stolte over at være blevet udvalgt blandt de mange gode initiativer, der er i gang på Fyn rent turismemæssigt. For os var VM'et nemlig både en sportscase, men i høj grad også en turistcase. Nu har vi vist, at vi kan, og det giver base for at lave noget mere, erklærede han.
 
Med i det allersidste kapløb og blandt de tre nominerede var et andet nordfynsk initiativ, nemlig Open Air på Ditlevsdal Bisonfarm og Hotel Sinatur Storebælt i Nyborg, der har været frontløber, når det gælder bæredygtig hoteldrift.
 
Sidste års vinder af Årets Skulderklap, Ø-hop i Det Sydfynske Øhav, var med på scenen på Hotel Svendborg for at overrække diplom og en check på 10.000 kr. sponsoreret af Fonden for Fynske Bank til Per Olesen og hans team fra Nordfyns Erhverv og Turisme.
 
Tidligere har Bridgewalking Lillebælt, Live Nation for Heartland og Storms Pakhus også vundet prisen.
 
Fakta:
-       Under VM i cyklecross var i alt 280 ryttere, 15.000 tilskuere og 500 frivillige samlet på Nordfyn, og VM i cyklecross resulterede i en direkte fynsk økonomisk værditilvækst på 12 mio. kr.
 
-       Følgende 13 kandidater var indstillet til Årets Skulderklap 2019:
· Aloha Camp på Bogense Strand Camping
· Ditlevsdal Open Air på Ditlevsdal Bisonfarm
· Nordfyns Erhverv og Turisme for: Værtskabet for VM i Cyklecross 2019
· CLAY - Hele Danmarks Keramikmuseum
· Hotel Sinatur Storebælt
· Ærø Dog Days
· Glow Odense
· Fri BikeShop Svendborg
· Svendborg Jazzfestival
· Sinatur Hotel Gl. Avernæs
· Fri BikeShop Odense
· "Snorkeltur til stenalderen" Øhavsmuseet
· BaggårdTeatret, for audiowalk "Sundets Stilhed"