Destination Fyn_logo
Allé med grønne træer og Andelen Guesthouse-bygningen i baggrunden

Andelen Guesthouse og Krarup Friluftsråds naturområde ”Oasen” vinder Bike Island-prisen 2020

25.5.2020
Foto: Visit Ærø

Andelen Guesthouse på Ærø blev i dag kåret som Fyns bedste cykelovernatning, mens hæderen for den bedste cykeloplevelse og -initiativ gik til Krarup Friluftsråds nyetablerede naturområde ”Oasen”. Fynboerne har i løbet af foråret hjulpet med at finde lokale kandidater til sidstnævnte pris.

Året 2020 kan med corona-situationen og de lukkede landegrænser blive et ferieår, hvor særligt mange danskere kører ud for at opleve Fyn og resten af landet på to hjul. Og dermed giver det ekstra god mening at fejre de fynske turismeaktører og engagerede fynboer, som gør noget ekstra for, at cyklisterne skal føle sig velkommen på Fyn og Øerne.  

Siden 2019 har Destination Fyn hædret Fyns bedste cykelovernatning samt bedste cykeloplevelse og -initiativ. Og selvom det i år ikke kunne foregå i festligt lag ved Bike Island Fyns årstræf, så var glæden stadig boblende stor hos de to vindere. 

Allé med grønne træer og Andelen Guesthouse-bygningen i baggrunden

Foto:Visit Ærø

Andelen Guesthouse er Fyns bedste cykelovernatning 2020 

På Ærø blev budskabet om Andelen Guesthouse’ nye titel som Fyns bedste cykelovernatning 2020 modtaget af den meget overvældede ejer Adam Hobbs: 

- Jeg var overrasket over nomineringen, og at vi så faktisk går hen og vinder – det er bare helt fantastisk og en meget stor anerkendelse. 

Engelske Adam Hobbs flyttede til Ærø i december 2011 og påbegyndte straks en gennemgribende men nænsom restaurering af Andelen, som i 2013 kunne slå dørene op som et cykelvenligt one-of-a-kind boutiquehotel. Hotellet er indrettet i Ærøskøbings tidligere kornlager, og bygningen oser af charme, samtidig med at den tilbyder moderne bekvemmeligheder og faciliteter til rejsende fra hele verden. Andelen er også hjemsted for Danmarks mindste offentlige biograf og den internationale Ærø Jazzfestival. 

Når Andelen Guesthouse vinder titlen som Fyns bedste cykelovernatning 2020, skyldes det, at Adam har et stort fokus på cyklisterne, som han oplever, er en voksende gruppe af turister.  

Adam leverer blandt andet et udbud af cykler til udlejning, som er noget ud over det sædvanlige. Hans mere end 50 lejecykler omfatter nemlig ikke blot 3-gears og 7-gears turcykler, men også ladcykler, BMX-cykler, Long Johns og sågar en vaskeægte indisk rickshaw. Herudover tilbyder han børnesæder, cykelanhængere til børn, hunde og bagage, ligesom cykelhjelme og cykelkort følger gratis med i hver udlejning. Og så kender han naturligvis alle de gode cykelruter på Ærø, som han har testkørt sammen med sin datter. 

Med titlen som Fyns bedste cykelovernatning vinder Adam og Andelen Guesthouse et gavekort til udvikling af en kort reklamefilm for hans Bike Island-produkt. En gave, som i den grad vakte begejstring: 

- Det betyder rigtig meget med den præmie. Jeg arbejder alene og har bygget Andelen Guesthouse op fra bunden – og jeg plejer faktisk ikke at have det store overskud til markedsføring. Derfor er det her også en fantastisk stor gave for mig, forklarer en overvældet Adam Hobbs.  

Mand klipper en rød snor over til åbningen af Oasen. Begejstrede folk kigger på i et skønt solskinsvejr.

Foto:VisitFyn

Krarup Friluftsråds naturområde ”Oasen” vinder Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ 

I Krarup tog den gode nyhed om, at naturområdet ”Oasen” er årets vinder af titlen Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ næsten mælet fra Karsten Hansen. Han er formand for Krarup Friluftsråd, der står bag fundraising og etablering af det nye naturområde, der omfatter et stort madpakkehus, shelters, bålsted, en ladestation til mobiltelefoner, samt et nyetableret område med gamle danske træsorter, som de besøgende kan blive klogere på ved hjælp af informative QR-koder. Området blev indviet i efteråret 2019. 

- Vi var faktisk ret overvældede over, at der i første omgang var nogen, der havde set koblingen mellem vores sted og cykling og taget os i betragtning til prisen, siger Karsten Hansen med reference til, at ”Oasen” i foråret blev indstillet til prisen af en af Jysk Fynske Mediers læsere.  

Men selvom de i Krarup Friluftsråd i første omgang ikke havde overvejet, at de var ved at skabe et sted, som i den grad tiltalte den cyklende målgruppe, så har der efter åbningen været nogle klare signaler til, at det faktisk netop er, hvad de har gjort. De første overnattende i naturområdets shelters var nemlig cyklister på tur, ligesom madpakkehuset, der kan rumme op til 60 personer, også er blevet brugt af lokale cykelmotionister og cykelturister på gennemfart. Derfor har de gode kræfter i friluftsrådet også planer om at skabe endnu bedre forhold for cyklisterne: 

- Vi er ikke helt i mål endnu, men vi kunne godt tænke os at give mulighed for opladning af elcykler i fremtiden – så det arbejder vi på. Der bliver jo flere og flere, der kommer ud i naturen ved hjælp af el fremfor rugbrødsmotoren. Vi har allerede mulighed for opladning af mobiltelefoner, så det er oplagt også at kunne tilbyde opladning af elcykler, fortæller Karsten Hansen. 


Sammen om fynske cykeloplevelser 
De to vindere er udvalgt af Bike Island Fyns advisory board – og det var ikke en let opgave, da der var mange gode kandidater til de to priser. Laura Raidla, chef for Destination Fyns cykelindsats Bike Island Fyn, ønsker da også i forbindelse med prisuddelingen at sende en stor ros ud til alle de ti nominerede, samt resten af det fynske cykellandskab for deres store engagement.  

- Cykelturismen har et enormt potentiale – og særligt i denne tid, hvor endnu flere søger ud i naturen i deres ferie og fritid. Derfor er det også fantastisk at se, hvor mange gode initiativer, der sættes i søen for at understøtte cykelglæden og tage godt imod gæster på to hjul. Vi kan på Fyn og Øerne godt tillade os at være stolte af vores kreativitet og entreprenørskab på netop det område, siger Laura Raidla. 

Om Bike Island-priserne

 • Destination Fyn har siden 2019 uddelt Bike Island-priserne for Fyns Bedste Cykelovernatning, samt Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ.  
 • Sidste års vindere var Hotel Christiansminde og Faaborg Cykeludlejning.
 • I foråret 2020 kunne læserne af Jysk Fynske Mediers ugeaviser indstille kandidater til Fyns bedste cykeloplevelse og -initiativ gennem en læserkonkurrence, hvor Kasper Bo Johansen fra Otterup vandt hovedpræmien, der var en Bike Island Fyn-cykel fra Kildemoes. 
 • Vinderne af Bike Island-priserne 2020 blev Andelen Guesthouse fra Ærø, samt Krarup Friluftsråds naturområde ”Oasen”. 
 • Vinderne af Bike Island-prisen 2020 modtog udover hæderen et gavekort til udvikling af en kort reklamefilm af deres Bike Island-produkt. 

 

Nominerede til Bike Island prisen: Bedste Cykelovernatning: 

 • Andelen Guesthouse 
 • Bogense Strand Campings ALOHA CAMP 
 • Feriepark Langeland – Emmerbølle Camping 
 • Danhostel Svendborg 
 • GlamsBjergHus 
   

Nominerede til Bike Island prisen: Bedste Cykeloplevelse & -initiativ: 

 • Krarup Friluftsråds naturområde ”Oasen” 
 • Cykelguide Børge Pedersen fra Nordfyn 
 • Frank Institute of Sports i Odense 
 • Poul Nielsens cykeludlejning på Baagø 
 • Cykelture arrangeret af Ældre Sagens lokalafdeling i Nyborg-Ullerslev