Destination Fyn_logo
Cyklecrossfans til cykelevent i Bogense på Fyn

VM til gavn for hele Fyn: Crossfans fylder fynske hoteller først i februar

3.10.2019
Foto: Andreas Mikkel

Omkring 15.000 tilskuere gjorde den første weekend i februar sit indtog i Bogense under VM i cyklecross, og det store rykind af tilskuere samt ryttere, sponsorer og officials satte sine tydelige spor på overnatningsstatistikkerne – både på Nordfyn og på resten af øen.

Stort set samtlige hoteller, ferielejligheder og vandrehjem i omegnen af den lille kystby meldte alt udsolgt i dagene omkring det store cykelbrag, og sommerhusudlejerne i det nordfynske kan også berette om belægningsprocenter, der klart overstiger det, man er vant til i februars første weekend.

Og med en 3-dobling af byens indbyggertal henover weekenden, var der naturligvis mange der måtte søge uden for kommunens grænser. På resten af Fyn mærkede mange således også, at VM i cyklecross var under afvikling, og netop det faktum, at eventen ligger på et tidspunkt, hvor bogen ikke normalt er så fyldt med bookinger, bemærkes positivt hos såvel hoteller som feriehusudlejere.

Læs også: Fyn solidt placeret på verdenskortet: Massiv mediedækning af VM i cyklecross i Bogense

-Vi kan p.t. aflæse en stigning i antallet af bookinger i det nordfynske område på ca. 15 pct., og det skyldes helt klart cyklecross-VM'et. Det er især vores sommerhuse ved Skåstrup Strand, der bl.a. får hollandske indbyggere i perioden omkring VM-weekenden, siger direktør i MOB Feriepartner Torben Jersild, der bl.a. har markedsført sig på CrossDenmarks hjemmeside.

Hos Milling-hotellerne både i Middelfart og Odense kunne de ligeledes melde næsten udsolgt i februars første weekend:

-Det er en fornøjelse at opleve, hvordan sportsarrangementer er med til at tiltrække gæster, som ikke nødvendigvis ellers havde fundet vej til Fyn. På den måde bliver det branding af øen, som forhåbentlig også kan komme os til gavn på længere sigt. VM i Cyklecross lå i en weekend i februar, som vi ikke normalt oplever som travl, så det har en positiv effekt på vores omsætning - forstået på den måde, at cyklecross- gæsterne ikke fortrænger andre arrangementer, konferencer og gæster, siger områdedirektør Gitte Milling, der på Hotel Park er vært for en stor belgisk delegation og fortrinsvis har udenlandske navne i bøgerne på Odense-hotellerne; Ansgar, Windsor og Plaza samt de to nyerhvervede Mini 11 og Mini 19.

Også på Hotel Grand i Odense kunne man mærke effekterne af det store rykind

- En event som den her er jo en gave for os. Februar er en af de rigtig tynde måneder på året, hvad angår erhvervsturismen, og VM i cyklecross kan være med til at sætte sit tydelige aftryk på vores årsresultat, netop fordi det rammer på et tidspunkt, hvor cykelentusiasterne ikke fortrænger vores møde- og konferencegæster, siger Lui Jensen fra First Hotel Grand, der giver en anden sportevent, nemlig sommerens Multisport VM, en del af æren for rekordomsætning i 2018.

UCI Cyclo-Cross World Championships i Bogense blev arrangeret af CrossDenmark - et samarbejde mellem Sport Event Fyn - en del af Destination Fyn, Sport Event Denmark, det internationale cykleforbund UCI, Danmarks Cykle Union og Nordfyns Erhverv og Turisme.

FAKTA om VM i cyklecross
• Vm i cyklecross fandt sted i weekenden den 2. – 3. februar 2019 
• 5 nye verdensmestersmestre blev kåret: Mathieu van der Poel (mænd elite), Ben Tulett (herre junior), Thomas Pidcock (U23 herrer), Inge van Heijden (U23 damer) og Sanne Cant (dame elite)
• 289 ryttere fra 24 nationer deltog i verdensmesterskaberne og satte dermed rekord for antal deltagere til et cyklecross VM.
• Verdensmesterskabet i Bogense var bygget op omkring en tilskuervenlig rute på 2,8 km. Det betød, at rytterne skulle 7-10 gange forbi publikum. 
• 15.000 tilskuere 
• 200 TV og pressefolk samt TV-dækning i 30-35 lande og over 40 millioner TV-seere globalt

 

Publiceret: Mandag, februar 11, 2019