Destination Fyn_logo
Tre sportsklub-maskotter står foran indgangspartiet til Fynske Bank Sportslørdag

Fynske Bank Sportslørdag tilbage i topform

18.1.2023
Foto: Fyens Stiftstidende

Fynske Bank Sportslørdag har i år over 40 udstillere, og man kan prøve kræfter med over 35 forskellige sportsgrene i syv forskellige haller. Det er et synligt bevis på, at sportsfestivalen nu på 13. år har bred opbakning på tværs af hele Fyn.

Den 21. januar kan fynboerne igen se frem til en festlig fejring i Odense Idrætspark, når Fynske Bank Sportslørdag hylder frivillige og professionelle sportsudøvere fra hele Fyn med opvisninger og prisoverrækkelser. Fra kl. 13 - 17 har alle fynboer gratis adgang til syv forskellige haller, hvor otte kommuner, 40 idrætsforeninger og tre mediehuse arbejder sammen for at sætte ekstra kolorit på en helt almindelig lørdag eftermiddag i januar.
 
Det er 13. gang hele Fyn samles om at fejre idrætten og de flotte aftryk, fynboerne har sat på diverse stadions, halgulv, baner, veje og stier i det forgangne år. Og opbakningen er intakt efter år, hvor Corona førte til både onlineudgave og udskydelse. I år er Sportslørdag tilbage i topform på sin traditionelle termin, og Nyborgs borgmester Kenneth Muhs ser frem til at deltage i arrangementet, hvor der ofte er plads til en god snak og en venskabelig dyst mod de fynske borgmesterkollegaer.
 
- Vi er gode til at arbejde sammen på kryds og tværs i det fynske, og Sportslørdag har nu i mere end et årti været et af de rigtig gode eksempler på det. Her får vi i fællesskab skabt noget, som alle fynboer kan samles om, og som giver os mulighed for at kippe lidt ekstra med flaget for dem, der har præsteret noget særligt i årets løb - hvad enten det er som kammerat, træner, leder eller atlet indenfor en given sportsgren. Jeg er stolt over, at det kan ske i så flot en fælles fynsk kulisse, siger han.
 
Over 35 forskellige sportsgrene er der mulighed for at prøve kræfter med, og løbende vil Sportslørdag 2023 byde på shows og fremvisninger af nogle af dem, som allerede er ret ferme til alt fra arial silk til virtuel faldskærmsudspring.
 
Sportslørdagen vil traditionen tro også danne rammen om fem prisoverrækkelser, og tre af dem kan man opleve LIVE i Odense Idrætshal. Statuetterne til Fynske Banks Kammeratskabspris, Årets Fund og Årets Sportsnavn på Fyn bliver nemlig overrakt til deres 2022-vindere i publikums pustepauser mellem sportsfestivalens mange aktiviteter.
 
Sidste års vinder af Kammeratskabsprisen Caroline Kronblad var overvældet:
Det var en stor oplevelse for mig og mit hold at være med til Sportslørdag, og det var helt vildt, hvor mange, der efterfølgende vidste, at jeg havde vundet og sagde tillykke. At have vundet prisen betød, at jeg kunne invitere mit hold med til Barcelona for at spille håndbold. Det var første gang, at vi var i udlandet sammen som hold, så det var fedt at prøve, fortæller hun.
 
Derudover kårer kommunerne Årets Frivillige Idrætsleder, og Fynske Idrætsforbund udpeger den klub, der har gjort sig fortjent til titlen som Årets Fynske Idrætsforening. Det sker ved aftenens branchefest, hvor de 54 fynske danmarksmestre bl.a. er inviteret og vil modtage en helt særlig hyldest.
 
- Vi er glade for at have været fødselshjælper og ikke mindst den effektive superlim i forhold til Fynske Bank Sportslørdag gennem så mange år, siger eventchef i Destination Fyn Jakob Staun. Så vidt jeg ved, er vi fortsat den eneste region, der på den måde går sammen på tværs af kommuner for at fejre idrætten. Det frugtbare samarbejde om Sportslørdag er med til at gøde jorden for den dialog, vi i årets løb har med værtsbyer rundt på hele øen omkring tiltrækning af internationale sportevents. 
 
Arrangementet plejer at tiltrække op mod 5.000 gæster i Odense Idrætsparks syv haller.
 

FAKTA:

Kammeratskabsprisen: For syvende år i træk uddeler Fynske Bank den attraktive pris 'Kammeratskabsprisen' til en ung sportsudøver, der gør noget særligt for kammeratskabet og sammenholdet i de lokale foreninger. Alle kan indstille en ung sportsudøver mellem 13-18 år til Kammeratskabsprisen. Juryen består af Petter Blondeau og Henning Dam fra Fynske Bank, Trine Nielsen fra Odense Håndbold, Gustav Grubbe fra Odense Boldklub og Emil Madsen fra GOG Håndbold.

Kammeratskabsprisen gives til en person, der både kæmper for de gode resultater og det gode fællesskab. Personen er positiv, ambitiøs, nærværende og hjælpsom - en god rollemodel.

De nominerede modtager hver 3.000 kroner. Vinderen får en SEJR-statuette, og vinderens hold får 25.000 kroner, som kan bruges på fællesrejser eller lignende.
 
Årets Fund: Juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme. Talentet tæller i lige så høj grad som potentialet - og de aktuelle resultater. Samtidig vurderes kandidatens øvrige fremtræden og forudsætninger som en ekstra målestok. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene. Vinderen får en SEJR-statuette.
 
Årets Sportsnavn: Prisens historie rækker tilbage til 1950, hvor den blev uddelt for første gang, og juryen består af repræsentanter fra TV2/Fyn, Fyens Stiftstidende og Fynske Idrætsforbund. Hver af de 3 parter har hver én stemme.

Kandidaterne indstilles og kåres ud fra topresultater, og her tæller internationale resultater allerhøjest. Samtidig foretages en vurdering af kandidatens øvrige fremtræden og summen af tidligere og nuværende resultater, kan også tælle. Prisen uddeles indenfor DIF idrætsgrene.
Vinderen får en SEJR-statuette.