Destination Fyn_logo
Den Fynske Ølrute - Besøg de fynske bryggerier

Danmarks største virtuelle ølsmagning debuterer langfredag

Foto: VisitFyn

Overalt tænkes der i nye forretningskoncepter og i flere tilfælde sker dette ved anvendelse af teknologier, man ellers normalt ikke ville forbinde med branchen. Et godt eksempel, er når fynske ølbar Anarkist, langfredag den 10. april, afholder Danmarks største virtuelle ølsmagning. 

Konceptet for den virtuelle smagning er ret simpelt. Som deltager skal du blot inden den 5. april købe en ’smagekasse’ med øl fra 12 forskellige danske bryggerier, hvoraf halvdelen er fynske. Øllene leveres naturligvis til døren, så du som deltager ikke behøver at bevæge dig udenfor hjemmet. Den 10. april kl. 13.00 vil brygmestre og øleksperter, via livestream så fortælle og beskrive øllene, mens du som deltager kan læne dig tilbage i sofaen og lade de gyldne dråber glide ned forbi smagsløgene.   

Idéen til konceptet er kommet fra den odenseanske ølbar Anarkist, og det er derfor også naturligt, at begivenheden streames herfra. 

- Ølbranchen er voldsomt påvirket både pga. manglende eksport og det lukkede restaurationsliv. Og eftersom vi heller ikke selv kan holde åbent, lagde vi hovederne i blød og kom op med ideen om et virtuelt arrangement, der bliver en smagning krydret med underholdning fra et lille studie, som vi er dybt taknemmelige for at AV-Center hjælper os med at bygge i vores fede rammer i Odense, fortæller Craft Operations Manager Morten Høite Hansen fra Anarkist. 

Midtfyns Bryghus, der har sin Imperial Stout med i smagningen, er begejstret for idéen. 

- For os små bryghuse er det her en god håndsrækning, og jeg synes, det er fedt, at vi kan stå sammen i branchen og samles om det her på Fyn, siger Eddie Sweda fra Midtfyns Bryghus. 

Han glæder sig til den virtuelle ølsmagning, selvom han også har travlt på de danske landeveje i disse dage. Et af de øvrige initiativer, som Midtfyns Bryghus har taget for at holde lidt gang i butikken under Corona-krisen, er nemlig, at Eddie personligt bringer øl ud fra Skagen til Gedser. 

- Man skal bare købe minimum to kasser, og jeg ved godt, at det ikke er verdens bedste forretning, men det er en måde at forkæle vores kunder lidt på her under krisen og sikre, at de også der bagefter, forklarer Eddie Sweda, der desværre både har måttet afskedige og sende medarbejdere hjem på lønkompensation tidligt under Corona-nedlukningen.  

Flere virtuelle smagninger på vej 
AV Center Odense, der står for hele den tekniske side af ølsmagningen, skal sikre, at alt spiller i det virtuelle rum, når 2.000 danskere mødes og smager på øl sammen hver for sig langfredag.   

- Vi har valgt at sponsorere udstyr og mandskab, da vi gerne vil række ud og støtte en hårdt presset branche og et lokalt undfanget initiativ i den her tid. Vores udlejningsafdeling står helt stille pga. af alle de aflyste arrangementer, men vi har selvfølgelig et nødberedskab på arbejde, som passende kan varetage den her opgave. Jeg er sikker på, at det bliver en stor succes, siger direktør for AV-Center Odense, Henrik Nielsen.  

Og den forventning er svær ikke at dele med ham. I hvert fald har interessen for den virtuelle ølsmagning været så omfattende, at alle ’smagekasser’ til langfredag allerede er udsolgt.  Den innovative idé kalder således på en gentagelse, inden vi igen kan samles fysisk på Anarkist og nyde det store udvalg af gode øl. Det bliver den 25. april - og du kan allerede nu sikre dig en plads i ølfællesskabet. 

Noget tyder desuden på, at konceptet allerede har bredt sig og sikrer flere fynske virksomheder lidt omsætning og opmærksomhed i Corona-tiden. NLPRO og Eventbyb har således lanceret en virtuel ginsmagning skærtorsdag. Så der er rig mulighed for at få en fornøjelig påske.  

 

Læs også om den store succes med virtuel ølsmagning her: 

https://fyens.dk/artikel/hurtig-succes-danmarks-st%C3%B8rste-%C3%B8lsmagning-i-odense-er-udsolgt-nu-er-der-en-ny-dato 

https://www.tv2fyn.dk/fyn/oelbar-aabner-i-paasken-men-kun-paa-nettet