Egeskov Slot - Fyn's mest populære turistattraktion

Egeskov Slot - et slot fyldt med liv

Egeskov Slot er Fyns største turistattraktion - en oplevelse, du ikke må gå glip af, når du besøger Fyn. Egeskov Slot er Europas bedst bevarede vandborg og ligger idyllisk placeret i en kæmpe park, som har vundet adskillige havepriser bl.a. Garden Destination of the year 2017

Slottet byder på oplevelser til flere dage for hele familien. Besøg de mange samlinger og museer, som bl.a. byder på en enestående samling af sjældne fly og biler. Selvom greven og hans familie til daglig bor på slottet, så er der mulighed for at komme indenfor og se de mange flotte sale.

Egeskov er også gode til at afholde events, som Sankt Hans, koncerter, særudstillinger mm. Hold øje med deres hjemmeside for særlige events.

Verdens mest eventyrlige dukkehus Titania vækker begejstring hos børn og barnlige sjæle. Se, om du kan få øje på alfedronningen i et af de rigt udsmykkede værelser. Draculas krypt byder på gys og uhygge for de modige.

Priser og åbningstider på Egeskov

Egeskov har åbent fra slutningen af april frem til slutningen af oktober. Men vågner dog op fra sin vintersøvn i november, når slottet åbner op for julemarked. Se priser og åbningstider her.

Tag familien med til Egeskov Slot

Egeskov slotspark

Tag madkurven med og find et picnicsted i parken. Omringet af gamle bøgetræer finder du en skøn legeplads med legeredskaber fra Kompan. Her er også borde og bænke, så familien kan nyde den medbragte mad. Egeskov byder også på en fin café i de gamle herskabsstalde, hvor man kan købe lækre sandwich og italienske specialiteter.

Aktive udfordringer på Egeskov Slot

Er man til aktive udfordringer, var det måske en idé at udfordre sig selv med en klatretur i højden. I de gamle bøgetræer finder du en 100 m lang hængebro i 10-15 meters højde. Egeskov byder også på en stor labyrint, hvor hele familien kan fare vild for sjov.

Egeskov gangbro

Historien bag Egeskov Slot

Smukt placeret i den sydfynske natur finder man det mere end 450 år gamle slot.  Egeskov Slot blev bygget af lensmand Frands Brockenhuus og var endelig færdigt i 1554. På det tidspunkt var der mange uroligheder i Danmark, hvilket medførte, at jordejere byggede borge, som var svære at indtage. Dette gjaldt også for Egeskov, som blev anlagt i midten af en sø. Sagnet siger, at fundamentet af egetræ var så massivt, at man brugte en hel skov. Deraf fik Egeskov Slot sit navn

Et slot bygget til forsvar

Den smukke bygning, fremstår i dag både fredfyldt og idyllisk, men var oprindelig tænkt til forsvar. Den består af to langhuse, som er forbundet med en tyk dobbeltmur. Blev slottet angrebet var planen, at man kunne opgive det ene hus og fortsætte kampen i det andet. Den dobbelte mur er så tyk, at der både er plads til løntrapper og en brønd, så man ikke skulle undvære vand, hvis slottet blev belejret. De yderste mure har en lang række skydeskår og skoldehuller, så man kunne hælde kogende vand eller tjære ned i hovedet på fjenden.

Egeskov Slot er præget af flotte naturomgivelser

Slottet åbner op for gæster

Gennem tiden har forskellige slægter boet på Egeskov. I 1784 blev slottet solgt til Henrik Bille og siden da, har det været i slægtens eje. I 1975 blev slottets riddersal restaureret, og fra 1986 har turister kunne kigge indenfor i både riddersalen og mange andre af slottets lokaler. Riddersalen kan også lejes, hvis man er interesseret i at afholde et eksklusivt middagsselskab. Er du interesseret i natur, vil du sikkert synes godt om Jagtstuen og Jagtgangen. Når du går igennem slottet, kan du også tænke på, at det var her Jomfru Rigborg sad indespærret fem år, fordi hun var kommet i ulykkelige omstændigheder med kammerjunker Rosenkrantz.

Mor og datter ser paa jagttrofaeer på Egeskov Slot

Det historiske haveanlæg imponerer

Egeskovs park har gennem generationer haft åbent for publikum. Det historiske haveanlæg ser ud, som det har gjort siden 1959, hvor man begyndte at restaurere den gamle have. Træer og buske er dog mange hundrede år gamle og især de mange hække på Egeskov er helt unikke og bliver plejet af slottets gartnere efter alle kunstens regler.

Veteranmuseum på Egeskov Slot

Egeskov huser en stor samling af veteranbiler, og i 1967 blev der åbnet et veteranmuseum i en tidligere kornlade. Gennem årene har museet bredt sig til endnu flere bygninger, og der er kommet flere forskellige museer til. Grev Ahlefeldt og hans familie bor i dag på slottet og hilser tit på i parken eller på segway-banen.

Besøg Egeskovs hjemmeside og læs meget mere om slottet, parken og museerne.

Del denne side

Parker og haver på Egeskov

Egeskov park

Museer og samlinger på Egeskov Slot

indenfor på Egeskov Slot

Egeskov slot

Museer og spøgelser - for de modige

Gå rundt i sale og på lofter, og se alt det, der er bevaret fra dengang. Men pas på! Du kan møde en dronning eller baron, der er død for længst.