1. Find det perfekte shelter
Når du planlægger din sheltertur, kan du starte med at spørge dig selv, hvad der er vigtigt for dig i forhold til placering, størrelse og faciliteter på shelterpladsen. Er det vigtigt, at shelteret ligger tæt på en af de fynske vandreruter eller cykelruter? Vil I gerne overnatte nær kysten eller skal det være nær en af de fynske købstæder?
Få et overblik over samtlige fynske shelters og naturlejrpladser >
2. Book dit shelter i god tid
Der er forskel på, hvordan de fynske shelters skal reserveres eller bookes.
Ved nogle af dem gælder først-til-mølle-princippet. Her skal du fysisk være på shelterpladsen for at gøre krav på shelteret - med fare for, at andre er kommet dig i forkøbet.
Langt de fleste shelters skal imidlertid bookes på forhånd - og da de er populære, er det med at være ude i god tid.
Du finder links til booking af shelters i vores oversigt over fynske shelters og naturlejrpladser>
Derudover kan du book shelters direkte ved bookingportalerne www.bookenshelter.dk og www.hejcamp.dk.
God shelterstil: Husk at afbestille dit shelter, hvis du alligevel ikke får brug for det.
3. Bagagetransport
Hvis du benytter shelters som overnatningsform på din cykel- eller vandreferie, så husk, at der i sommerhalvåret er mulighed for gratis bagagetransport på det meste af Fyn og Øerne.
Du kan læse mere om bagagetransport på Fyn og Øerne og booke her >
4. Less is more
Din første sheltertur behøver ikke være super kompliceret eller svær at forberede. Det lyder ikke af meget, men det kan være svært og tidskrævende at etablere sovepladser og få ild i bålet.
Et sikkert valg til første tur er at tage en færdiglavet gryderet med hjemmefra og skrue lidt ned for ambitionsniveauet i forhold til aktiviteter. Så er der i stedet tid at nyde naturen og oplevelsen i at sove ude.
Og bliver du vild med konceptet, skal du nok få udlevet din drøm om at lære at lave ildbor, snitte din egen øse eller fange en fisk til aftensmaden.