Gå til indhold
Julehjertets Hemmelighed

Gå i julekalendernes fodspor - Julehjertets Hemmelighed

Foto: DR

Følg i fodsporene på Julehjertets Hemmelighed. Udforsk universet, du kender fra TV. Vi guider dig til de fynske lokationer, hvor årets julekalender på DR1 bl.a. er optaget.

Liste
Kort
Julehjertets Hemmelighed optaget i Den Fynske Landsby
Foto: Jens Wognsen

Den Fynske Landsby

Den Fynske Landsby er en af hovedlokationerne for de fortryllende optagelser, og spiller en stor rolle i kalenderens 24 afsnit. Du vil ikke kunne undgå at genkende de smukke gamle huse og gårde. En helt speciel oplevelse venter dig også, når du klatrer op ad stigen til loftet over stalden: Her på høloftet finder du det lille hjem, hvor TV-julekalenderens nisse Rumle bor.

Læs mere
Møntergården
Foto: Lærke Bech Johansen

Møntergården

I weekenden d. 3.- 4. december og 10.-11. december genskaber Møntergården udvalgte kulisser og du får mulighed for at træde helt ind i filmens verden og få et kig behind the scenes fra optagelserne. Oplev hvordan Børnenes Baggård blev omdannet til Monas Pensionat. Kom også helt tæt på julekalenderens skurk Lars Ravns vogn.

Læs mere
Danmarks Jernbanemuseum
Foto: Danmarks Jernbanemuseum

Danmarks Jernbanemuseum

Kom helt tæt på vognene og oplev på egen hånd, hvordan det var at rejse med tog i 1800-tallet. Sid på de hårde træsæder i 3. klasses kupéen, som hverken havde toiletter, varme eller lys. Se den særlige salon med toilet indrettet til de rejsende damer, og mærk historiens vingesus i Danmarks ældste bevarede personvogn fra 1862. Juleudstillingen kan opleves i perioden 26. november-30. december.

Læs mere
Boltinggaard Gods i sne
Foto: Boltinggaard Gods

Boltinggaard Gods

Oplev Skandinaviens største periodiske kostumesamling den 25.-27. november 2022.  Du kan bl.a. se kostumer og en en central rekvisit fra "Julehjertets Hemmelighed".

Læs mere
Jul på Erholm
Foto: Erholm Gods

Erholm Gods

Alle scener inde og ude på herregården i ”Julehjertets hemmelighed” er optaget på den smukke herregård Erholm i Årup på Vestfyn. Her kan du i de første tre weekender i december opleve den ikoniske gårdsplads og besøge den gamle vinkælder i hovedbygningen med udstillede kostumer fra julekalenderen og fint dækkede julebord à la jul i 1800-tallet. Eller du kan kigge ind i herregårdshestestald, hvor scener fra julekalenderen er optage, og få rigtige friskbagte julehjerter.

Du kan også gå en tur i den smukke stoltspark, som er blandt de bedst bevarede, herregårdsparker i engelsk romantisk stil, og tage børnene med på skattejagt efter de hemmelige ingredienserne til et rigtigt julehjerte. På avlsgården kan du besøge vores hyggelige julemarked og købe gode ting at spise og drikke, gaveartikler i form af delikatesser og brugskunst, samt juletræer, juledekorationer og pyntegrønt. I den gamle kornlade er der salg af gløgg og æbleskiver mm, masser af julehygge, nisselandskab og andre spændende juleaktiviteter.

 

Læs mere
Langesø Skovkapel
Foto: Langesø Skovkapel

Langesø skovkapel

Langesø Skovkapel danner rammen for en vigtig scene i DR-julekalenderen Julehjertets Hemmelighed. Godsejerdatteren Marie-Louise skal nemlig giftes bort, og alle er klar i det lille smukke skovkapel. Men uden at afsløre handlingen helt, så er det ikke forkert at sige, at ikke alt går som forventet.

Optagelserne i skovkapellet varede en enkelt dag, og filmholdet brugte kapellet som det fremstår i dag.

Læs mere

Del dine fynske øjeblikke med os: