©  Foto:

Humlemagasinet - mange kulturoplevelser samlet på ét sted

Smukke haver og spændende kulturhistoriske udstillinger 

Humlemagasinet byder på en bred buket af oplevelser i form af udstillinger, 3 museer og over 20 temahaver på 10 tdr. land.

Udstilling: I 2017 vises den kulturhistoriske udstilling om De Dansk-Vestindiske Øer i anledning af 100-året for overdragelsen til USA.

Museer: På Humlemagasinet kan man endvidere opleve museet om den lokalfødte visedigter og forfatter Sigfred Pedersen, kendt for viserne fx ”Katinka, Katinka, luk vinduet op” og ”Nu går våren gennem Nyhavn”. Den historiske dukkesamling råder over en unik samling på 137 royale og historiske figurer skabt i porcelæn med ”originale” kostumer. Humlemuseet fortæller stedes historie gennem mere end 100 år.

Haver: Udendørs kan man vandre rundt i de mange smukke besøgshaver med Fyns største humlehave, den fynske æblehave, den engelske rosenhave, Dronning Ingrid haven, landbohaven, over 1000 georginer samt meget mere. Rundt omkring i haverne findes der flere lysthuse og siddepladser, hvor man kan nyde sin medbragte mad og kaffe.

Café: Eller man kan - som besøgende i udstilling, museer og haver - vælge at trække ind i caféen i de gamle, private stuer og nyde en kop kaffe og den berømte Prinsesse Marie lagkage. I 2012 lagde Dronning Margrethe under sit sommertogt vejen forbi Humlemagasinet og oplevede bl.a. Dukkemuseet, den historiske udstilling om regentens farfar, Christian X og Dronning Ingrid haven.

Velkommen i Humlemagasinet!