©  Foto:

Fisketrappen ved Store Åen

En skøn gåtur for hele familien

Fisketrappen ligger ved Store Åen, som løber forbi det som i dag er Museum Morten Korch i den tidligere møllebygning; Fyllested Mølle. Du kan gå tur ud langs med åen, og nyde roen af åens rislen gennem landskabet. En skøn gåtur for hele familien. Går du over på den anden side af Rugårdsvej, så kommer du ind i et stort skovområde, som også er et dejligt sted at gå.

Der er en spændende historie knyttet til området, som lejlighedsvis kan høres på guidede ture omkring fisketrappen, museet og godset.

Kærsgaard Gods og Fyllested Mølle

Området med fisketrappen er placeret ved Kærsgaard Gods i Brenderup på Vestfyn. Godset er fra 1400-tallet, og har tilbage i tiden hørt under Wedellsborg Gods. Der har været en lang række ejere af Kærsgaard Gods, herunder familien Ahlefeldt-Laurvig, Klampenborg Væddeløbsbane, og i dag er det ejet af Christoffer Hage.

Den gamle mølle, som i dag huser Museum Morten Korch, var i drift som vandmølle, og blev i 1907 lagt om til at producere elektricitet. 10 år senere tilførtes et turbinehus, og den gamle turbine kan se i gulvet på museet.