©  Foto:

Clotilde

Fortryllende figurer, mekanisk legetøj og nostalgisk nips fra eventyrlige fabrikanter i hele verden.

For omkring 30 år siden, startede vi for sjov en lille kælderforretning i Faaborg.

Vores baggrund var ikke af handelsmæssig karakter.

Konceptet hed: Import af smukke og finurlige ting og sager, som ikke kan bruges til noget som helst fornuftigt samt trælegetøj til de små.

De tykke bøger på de overfyldte reoler, blev nu henvist til at samle støv (der var vist en del støv i forvejen).

Vi tog på må og få ud for at finde ting og sager i rundt omkring i Europa og sidenhen i næsten resten af verden.

Forretningen tog rimelig hurtigt form, og det var en sand fornøjelse, når en lille pige eller dreng lå på knæ med næsen presset flad mod ruden, og så lidt tøvende (til at begynde med) kom ned i bixen med indholdet fra deres slagtede sparebøsse i en lille plastikpose og bad om at købe træ lastbilen i vinduet eller tøj kaninen.

Med strålende øjne så børnene til mens vi talte alle 25 ørene og kronerne op. Den samlede opsparede formue var på  27 kr. 50 øre.

Marion og jeg så på hinanden og tilbage på de to strålende sæt øjne.

Her er I godt nok heldige: pengene passer, og der er også lidt penge tilovers, som I skal have tilbage. Drengen fik sin bil pakket pænt ind (den skulle ikke i plastikpose). Slikkepindene som de fik pakket ud af plastik omslaget, sad nu på deres plads i munden på dem begge.

Clotilde Faaborg var født. Det kan godt være, at man ikke blir rig på den måde, men det er helt sikkert, at man blir varm om hjertet.

Disse små vigtige oplevelser er faktisk selve fundamentet i vores Importfirma/Clotilde.

I mange år har vi nu importeret smukke ting og sager fra stort set hele verden, og handler kun med mennesker vi kan lide.

Når vi er ude i den verden på indkøb gælder der endnu en regel: Vi køber kun ting som får smilet frem, og som vi selv måtte ønske at eje. (vi har i øvrigt aflagt ed på, at vi ikke må tage noget hjem i huset til os selv). På mystisk vis dukker der imidlertid på mirakuløs vis ting og sager op i vores hjem. Jeg har ikke hjemført noget, og min elskede kone ved intet om hvordan/hvorfor den pågældende genstand pludselig befinder sig i vores hjem. Der er magi i luften i Clotilde.

Magi - glæde - og uendelige historier og dejlige bekendtskaber indåndet fra hele  verden.

Dette er konceptet /sjælen i Clotilde/Prego Import.

Kærlig hilsen Marion og René