Med udgangspunkt i økologi
Mikrobryggeriet Svendborgsund Bryghus, åbnede dørene i maj 2018, og har siden kastet sig ud i både lokalt samarbejde med forskellige aktører, og et sortiment der inkluderer både økologiske øl og limonade. Øllene og limonaderne er blevet taget godt i mod, til det punkt hvor det næsten er svært at følge med: "Vi lavede opskrifterne, med økologiske og lokale råvarer. Problemet var at vi nu står i en situation hvor vi producerer så meget at vi ikke kan skaffe nok hyld lokalt, og derfor må indkøbe andetsteds, men stadigvæk økologisk, og så tæt på som muligt", fortæller Bo om deres udvikling. Dette gjorde sig gældende bl.a. for deres øl ”Sol over Sundet”, som kombinerede økologi, og de lokale traditioner der er på Sydfyn for frugtdyrkning.
Sammenhold på tværs af sundet
Netop det lokale aspekt har stor betydning for bryghuset. Udover at indkøb holdes så tæt geografisk som muligt, har ølbrygningen også medført mange forskellige samarbejdspartnere. Der kommer hele tiden nye ideer til og nye opskrifter der skal afprøves i forbindelse med de mange forskelligartede samarbejdspartnere. Teatre, cafeer og restauranter har fået skabt signaturøl, og der eksperimenteres med forskellige råvarer fra partnerne.
Seneste projekt er i samarbejde med Skovsgaard Gods på Langeland. Udover godsets naturområder og naturformidlingsaktiviteter har de også butik og café hvor der tænkes i ”fra jord-til-bord” og holder det så lokalt som muligt. Netop derfor giver et partnerskab god mening.