Familieferie på Fyn

Fyn og øerne tilbyder fantastisk mange muligheder for jer som familie. Kom til Fyn og få uforglemmelige oplevelser! I finder vores anbefalinger herunder:

Juleønsket

TV 2-julekalender er filmet på Fyn

I ‘Juleønsket’ møder vi 12-årige Julie, der kun har ét ønske til jul: At være sammen med sin familie juleaften. Hele sin familie. Men både hendes mor og far skal arbejde 24. december, og hendes halvstoresøster har andre planer. Så Julie ønsker, at tingene ændrer sig, så de alle kan være sammen juleaften.

Naturama

Naturama - fra havets dyb til himmelske højder

Havnemiljø på Fyn

Søfartshistorie på Ærø, Langeland og Strynø

Engang var Marstal landets vigtigste søfartsby, næstefter København. 300 sejlskibe, der tog ud på verdenshavene, havde hjemhavn her, og i dag varetager byens søfartsmuseum den maritime kulturarv på fineste måde. Carsten Jensen har beskrevet søfartslivet i 1800-tallets Marstal i sin internationalt prisvindende roman "Vi, de drunkede", og et besøg i Marstal gør bogens historier lyslevende. 

Nyborg Slot

Leg og lær om gamle dage

Den Fynske Landsby

Hvis du elsker rollespil og ting fra rigtig gamle dage, så tag en tur i Den Fynske Landsby. Det er som at træde ind i en tidsmaskine: Vups!, så er du pludselig tilbage i en rigtig landsby fra H.C. Andersens tid – hvor bondekonen malker køerne og fatter pløjer marken med hestetrukken plov. 

Bare fordi det regner behøver man ikke kede sig

Jubii - det er regnvejr! På Fyn er der masser at tage sig til, selv om det regner. Vælg mellem oplevelser for store og små. Her er noget for alle aldre og for enhver smag.

Visit Fyn - Odense Zoo

Alverdens dyr på Fyn

En tur i Odense ZOO er et af feriens store højdepunkter. Her kan du faktisk rejse gennem flere kontinenter på én dag. Mærk varmen i Amazonas hos søkøerne og kulden hos pingvinerne tæt ved Antarktis, eller spadsér gennem den afrikanske Kiwara-savanne, hvor løver, chimpanser, zebraer og girafferne bor side om side med et væld af fugle i den gigantiske Okavango-voliere.  

Ladbyskibet

Mød de fynske vikinger

Vikingeskibet i Ladby

Odense ZOO byder på et unikt & smukt akvarium

Odense ZOO - Kåret som Europas bedste

Odense ZOO er én af Fyns allermest besøgte attraktioner. Den flotte pris fik zoo'en i 2013 og igen i 2015 bl.a fordi man som gæst kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige og afslappede omgivelser.

Rute 45: mellem Odense-Kerteminde

Samlet afstand: 23 km på asfalteret vej.

KERTEMINDE:

Delikatesser

Summerbird, Skarø is og Odense Marcipan er fynske producenter, der er kendt af de fleste.

Smagen af Fyn

Smagen af Fyn

Der findes et utal af producenter på Fyn.

Torvedage og markeder

På Fyn finder man alt fra årets første, sprøde asparges og nylandede fjordrejer til efterårets æbler og aromatiske rodfrugter. For at få fat i nogle af alle disse friske råvarer, kan du bl.a. besøge nogle af de forskellige torvedage og markeder, hvor du finder ingredienser af den bedste fynske kvalitet. Her finder du et overblik over de forskellige markeder og torvedage.

Fynske Høstmarkeder 2019

Året igennem afholder de fynske byer en række festivaler med fødevarer som hovedtema: Aspargesfrokost i Odense, Danehof i Nyborg og nordens største fødevaremarked Kulinarisk Sydfyn i Svendborg for blot at nævne nogle. Her finder du listen over årets største begivenheder med fødevarer og lokale delikatesser i centrum.

Ærøfærgen

I bil med tog, bus & færge

Der er mange måder at komme rundt på. Om man er på cykel, eller i egen bil, kan man få information på de lokale turistbureauer eller ved at klikke her.

Uden mad og drikke - dur helten ikke

Her er et udvalg af nogle af de spisteder, der er at finde på de sydfynske øer.

Havkajak på Fyn - oplev Det Fynske Øhav i havkajak

Så vender vi kajakken

Danmarks første havkajakguide er på gaden og dækker Det Fynske Øhav. Guiden består en guidebog og en kortbog med blandt andet forslag til ture, seværdigheder og information. Læs mere om havkajak-guiden her. 

Friskfanget fisk og vandpjaskeri

Kysterne rundt langs Det Sydfynske Øhav byder på meget godt fiskeri. Det lave vand er ideelt til fangst af havørred, torsk og fladfisk. Det er påkrævet for lystfiskere mellem 18 og 67 år at købe fisketegn. Disse kan bl.a. købes online og på turistbureauerne. Hvis man vil fiske fra båd, er der bådudlejning flere steder - få mere at vide på turistbureauerne.

Højtflyvende fugle og andre dyr

På mange af øerne yngler forskellige vandfugle ved kysterne, og en hel del steder i store kolonier, som ved flere terne- og mågekolonier.

 Det Sydfynske Øhav er under international beskyttelse og flere områder ude på øerne er udpeget som naturreservater med adgangsforbud i ynglesæsonen fra 1. marts til 15. juli.

Havternen er den fugl der trækker længst, da den yngler hér om sommeren, hvorefter den sidst på året flyver helt til Antarktis, for at overvintre.

Helt tilbage til istiden

Landskabet i Det Fynske Øhav er gammelt istidslandskab og meget varieret.