Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Parferie på Fyn

Fyn er ideel til parferie - alt fra luksuriøse og romantiske slotsophold til smukke naturoplevelser. Vi har samlet vores anbefalinger til dig her:

Hygge på Fyn

Hygge har vundet indtog internationalt og blev i sommeren 2017 optaget i Oxford English Dictionary. Kom til Fyn og øerne og oplev den fynske version af dansk hygge. Nyd udsøgt cuisine i betagende omgivelser, når et af de 123 slotte og herregårde afslører sine hemmeligheder for dig!

Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Ladbyskibet

Mød de fynske vikinger

Vikingeskibet i Ladby

Visit Fyn - Odense Zoo

Alverdens dyr på Fyn

En tur i Odense ZOO er et af feriens store højdepunkter. Her kan du faktisk rejse gennem flere kontinenter på én dag. Mærk varmen i Amazonas hos søkøerne og kulden hos pingvinerne tæt ved Antarktis, eller spadsér gennem den afrikanske Kiwara-savanne, hvor løver, chimpanser, zebraer og girafferne bor side om side med et væld af fugle i den gigantiske Okavango-voliere.  

Rute 45: mellem Odense-Kerteminde

Samlet afstand: 23 km på asfalteret vej.

KERTEMINDE:

Delikatesser

Summerbird, Skarø is og Odense Marcipan er fynske producenter, der er kendt af de fleste.

Fynske bryggerier er blandt de bedste i verden

Bryg på Fyn

Kæmpe succeser fra bl.a. Refsvindinge-, Indslev-, Rise-, Midtfyns- og Ørbæk Bryggeri er beviset på, at fynsk bryg hører til noget af det bedste.

Smagen af Fyn

Smagen af Fyn

Der findes et utal af producenter på Fyn.

Torvedage og markeder

På Fyn finder man alt fra årets første, sprøde asparges og nylandede fjordrejer til efterårets æbler og aromatiske rodfrugter. For at få fat i nogle af alle disse friske råvarer, kan du bl.a. besøge nogle af de forskellige torvedage og markeder, hvor du finder ingredienser af den bedste fynske kvalitet. Her finder du et overblik over de forskellige markeder og torvedage.

Fynske Høstmarkeder 2019

Året igennem afholder de fynske byer en række festivaler med fødevarer som hovedtema: Aspargesfrokost i Odense, Danehof i Nyborg og nordens største fødevaremarked Kulinarisk Sydfyn i Svendborg for blot at nævne nogle. Her finder du listen over årets største begivenheder med fødevarer og lokale delikatesser i centrum.

Ærøfærgen

I bil med tog, bus & færge

Der er mange måder at komme rundt på. Om man er på cykel, eller i egen bil, kan man få information på de lokale turistbureauer eller ved at klikke her.

Uden mad og drikke - dur helten ikke

Her er et udvalg af nogle af de spisteder, der er at finde på de sydfynske øer.

Havkajak på Fyn - oplev Det Fynske Øhav i havkajak

Så vender vi kajakken

Danmarks første havkajakguide er på gaden og dækker Det Fynske Øhav. Guiden består en guidebog og en kortbog med blandt andet forslag til ture, seværdigheder og information. Læs mere om havkajak-guiden her. 

Friskfanget fisk og vandpjaskeri

Kysterne rundt langs Det Sydfynske Øhav byder på meget godt fiskeri. Det lave vand er ideelt til fangst af havørred, torsk og fladfisk. Det er påkrævet for lystfiskere mellem 18 og 67 år at købe fisketegn. Disse kan bl.a. købes online og på turistbureauerne. Hvis man vil fiske fra båd, er der bådudlejning flere steder - få mere at vide på turistbureauerne.

Højtflyvende fugle og andre dyr

På mange af øerne yngler forskellige vandfugle ved kysterne, og en hel del steder i store kolonier, som ved flere terne- og mågekolonier.

 Det Sydfynske Øhav er under international beskyttelse og flere områder ude på øerne er udpeget som naturreservater med adgangsforbud i ynglesæsonen fra 1. marts til 15. juli.

Havternen er den fugl der trækker længst, da den yngler hér om sommeren, hvorefter den sidst på året flyver helt til Antarktis, for at overvintre.