Parferie på Fyn

Fyn er ideel til parferie - alt fra luksuriøse og romantiske slotsophold til smukke naturoplevelser. Vi har samlet vores anbefalinger til dig her:

Den smukkeste udsigt til Svendborgsund

Tåsinge

Tåsinge er en lille, charmerende ø i det Sydfynske Øhav. Måske har du allerede besøgt øen på vej til Langeland. Tåsinge har meget at byde på, så hvorfor ikke gøre stop på den lille ø?

Når du befinder dig på øen, skal du slå vejen forbi Troense. Her vil du opleve ægte landsbyidyl med masser af charmerende bindingsværkshuse. Når du kommer over broen støder du dog først på Vindeby.

Vilde heste og hatbakker

Langeland

Langeland byder på mange spændende naturoplevelser, store som små. Hvis du er på jagt efter nye, spændende naturoplevelser, er det helt oplagt at besøge denne perle i det Sydfynske Øhav.

Troensehaven Troense Tåsinge Solsikke have

Troensehaven

Nogle mennesker har en så stor passion for havebrug, planter og havedesign, at de bare ønsker at dele denne passion med resten af verden. Helle, indehaver af Troensehaven, har netop denne passion. Det er hendes egen private have, men på grund af hendes store passion, inviterer hun os indenfor i sin smukke have.

Medicinhaverne i Tranekær

Her kan du få et helt unikt indblik i planter og urter, der er blevet brugt som medicin i mange år. Medicinhaverne består af seks separate haver, der hver har sit eget fokus.

Kongsdal Åben Have

Kongsdal Åben Have

Årets have 2016 ligger på Nordfyn. Med sine 20.000 m2 er haven en af Danmarks smukkeste. Haven er smukt omkranset af den vilde natur. Netop dette er der taget højde for i anlægningen af haven. Havens planter harmonerer med den omkringliggende natur på fineste vis.

Frederik Ernst Assens have roser

Frederik Ernsts Have

En lille bid af Italien i Assens. Hvis du tror, at man ikke kan skabe smukke og interessante haver i byen, kan du godt tro om igen. I den italiensk inspirerede byhave i Assens, kan du opleve haven som den så ud, da den først blev anlagt i 1960’erne af sølvvarefabrikanten Frederik Ernst.

De Japanske Haver

I en lille by tæt på Ringe ligger en lille bid af Japan. I Broby finder du De Japanske Haver, som er en sand perle for haveentusiaster. Hvis du en dag går rundt derhjemme og drømmer dig til Japan, skal du ikke køre særlig langt for at få en lille bid af den japanske kultur. Sæt dig ud i bilen, sæt kursen mod Broby og forbered dig på at blive forført af de seks temahaver.

3 forladte øer - leg Robinson Crusoe for en dag

De fleste kender de store øer omkring Fyn – Ærø, Langeland, Tåsinge. Der findes dog også en række små, ubeboede øer, som gemmer på fantastiske naturoplevelser.

Besøg de smukke fynske slotshaver

Til de fleste slotte og herregårde hører også smukke haver og parkeanlæg. På Fyn - nærmere betegnet Egeskov Slot - finder man oven i købet Europas smukkeste historiske have - en pris som slottet fik i 2012, som også er kåret til en af de 50 smukkeste steder i Europa af Conde Nast Traveller i 2016. 

Øhavsstien

Vandreture med tema

Lad dig inspirere af forskellige temaer, når du planlægger din vandretur. Her er syv bud på vandreture der fører dig i fodsporene på De Sydfynske Malere, gennem et overdrevslandskab i udvikling og forbi de sydfynske syrenhegn.

I fodsporene på De Sydfynske Malere

Vandrere på Øhavsstien

Øhavsstien - Vandring på Sydfyn

Stiens forløb er meget alsidigt og byder på et enestående kulturlandskab præget af flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder. Nyd de forskellige udsigter ud over Øhavet, mærk den særlige stemning i de små, hyggelige øsamfund og oplev et internationalt anerkendt fugleområde.

Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere. Hele ruten er afmærket med pæle og blå piktogrammer af en vandringsmand.

Vandring på Øhavsstien

Vandring på Fyn - Øhavsstien og Afgrunden

Vandring på Øhavsstien (Sydfyn):

Fyn har mange steder, hvor du kan vandre. Er du vandringsentusiast, må du næsten til Sydfyn for at tage nogle gode stræk på den 220 km lange Øhavssti. Det er nok Danmarks længste og smukkeste. Mange bruger den som en slags pilgrimsvandring. Ikke for at finde religiøs frelse, men for at komme ned i tempo, gå ind i sig selv, finde ro og mening i selve det at gå.