Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Natur og Øliv

De mange øer, beboede som ubeboede, findes rundt om hele Fyn. De største antal findes på Sydfyn i Det Sydfynske Øhav, hvor du kan nyde øerne til vands og lands. Oplev de mange maritime aktiviteter, som havkajak, dykning og lystfiskeri, eller besøg de dejlige sydfynske havnebyer. Bliv ét med naturen og udforsk øerne til fods på vidunderlige vandrestier eller på cykel gennem snoede cykelruter.

Kvinder kigger på et kort ved en Bed & Breakfast

Bike Friends hjælper dig videre på ferien

Rundt omkring på Fyn og Øerne kan du finde vores Bike Friends. Bike Friends er lokale butikker, attraktioner, virksomheder, overnatningssteder og lokale indbyggere, som alle gerne vil hjælpe cyklister og cykelturister afsted på deres tur. De har alle en service-station hvor du som gæst kan klare mekaniske problemer, få et godt fif til dit næste stop eller hvad der ellers opstår på en cykelferie. 

Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Bike-Island ruten og Østersøruten fører dig Fyn og Øhavet rundt

Bike Island-ruten fører dig med sine 515 km rundt på hele Fyn langs kysten og sikrer, at du også oplever Øhavets største øer Langeland og Ærø. Som perler på snor ligger de fynske købstæder langs kysten og sikrer, at din tur veksler mellem bløde, bakkede landskaber og charmerende købstæder med mange 100 års historie på bagen.

Kapsejladser

Sommerens fynske kapsejladser

Classic Fyn Rundt

Denne havkapsejlads rundt om Fyn har eksisteret siden 1936, og er dermed Danmarks ældste. Der er start og mål Kerteminde. I sejladsen deltager kølbåde og katamaraner. 

Havnekulturfestival

Maritime aktiviteter i de fynske havne

Læs mere om maritime aktiviteter i de fynske havne - Se evt. flere aktiviteter på www.maritimtcenter.dk.

Ferie til søs

Velkommen til Det Sydfynske Øhav, som er det mest ultimative togtfarvand i Danmark. Her kan du fra havsiden opleve smukke sandstrande med store gamle bøgeskove som baggrund. Stejle klinter, grønne engarealer og godser og herregårde, der ligger direkte ud til sundet. Øer i massevis. Vige. Bugter. Sunde. Grunde. Løb og bælter.

Sport og Sjov

Sport & Sjov

Adventureparker på Fyn

Friluftsliv og adrenalinsus er der nok af i adventureparkerne. Her kan du svinge dig tværs gennem trætoppene i hæsblæsende fart og gennem udfordrende klatrebaner. Der er klatreruter i alle sværhedsgrader, så alle kan være med. 

Adventureparker på Fyn

Adventureparker på Fyn

Gorilla Park

Gorillapark Svendborg er en helt ny klatrepark er beliggende i Stenstrup, 12 kilometer uden for Svendborg. Her har alle over 4 år mulighed for at komme ud og klatre på de forskellige baner. 

Banerne har forskellige sværhedsgrader, der går fra børnebane til de helt små og til Tarzanbanen, for dem der har mod på at kaste sig ud fra 12 meters højde.

Fyn rundt er en unik sommeroplevelse

Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe 2017

Fyn Rundt 2017 løber af stablen den 22. - 28. juli 2017

Kapsejladsen "Fyn Rundt for Bevaringsværdige Skibe" er en af Danmarks største sommerbegivenheder.  

De gamle træskibe kommer fra både Danmark, Norge, Sverige og Tyskland og mødes til kammeratlig kappestrid på havet og hygge i havnene.

Matchrace middelfart

Verdens bedste match race i Middelfart

Ingen kan matche Middelfart og det fynske farvand, når det gælder matchrace. Gennem de seneste år har den hyggelige marina dannet rammen om op til flere sportsbegivenheder af en kaliber, som kun sjældent opleves i Danmark.  I 2009 var Middelfart vært for EM i matchrace, i 2013 gjaldt det den prestigefyldte Nations Cup - grand final og nu skuer den nordvestfynske by frem mod VM for kvinder i 2015.

Blod, sved og murderball

Kælenavnet murderball siger næsten det hele. Der bliver høj intensitet på gulvet og sus på tilskuersæderne i den fynske arena, når mænd med abnormt store armmuskler og masser af mod triller på banen til VM i kørestolsrugby.
Den absolutte verdenselite fra bl.a. Australien, Canada, USA og Japan kommer til Odense for at kæmpe om medaljerne, og det unge danske landshold skal spille op til sit allerbedste for at gøre sig gældende.  

skytte

Pletskud og præcision på europæisk topplan

Der bliver x10'ere for alle pengene, når Odense er vært for EM i Luftpistol og Luftriffel. Odense Congress Center bliver et inferno af skydevåben og topatleter, der er mestre i at betjene dem. Heldigvis er der ingen, der er i tvivl om, hvor de retter skuddene hen. Den midterste sorte plet på skydeskiven er det eneste mål, der tæller for bejlerne til EM-titlerne, og det er få milimeter, der afgør forskellen på den bedste, og den der må se nederlaget i øjnene.

Vollyball

Volleystjerner hæver stemningen i Arena Fyn

Der bliver klassevolley for alle pengene, når Stadium Arena Fyn i Odense sammen med tre andre arenaer i Danmark slår dørene op for et historisk europamesterskab d. 20. – 29. september. Det danske landshold, som er prækvalificeret til EM, fordi Danmark lægger hus til, har hjemmebane i Odense, og de danske drenge får brug for al den opbakning, de kan få, hvis de skal videre til mellemrunden. Den kan du være med til at give dem.

Tumbling i Odense Idrætshal ved DM 2014

Saltoer, skruer og sikre landinger

Fyn har tradition for at lægge gulv til trampolinevents på allerhøjeste niveau, og fra d. 26. - 28. november 2015 venter den største af dem alle, nemlig VM. Ved VM i trampolin og tumbling optræder verdens allerbedste trampolinspringere og tumblere i Odense, og det er en enestående chance for at opleve stjernerne i absolut storform, da forberedelserne til OL året efter er på sit højeste.

Havkajak på Fyn - oplev Det Fynske Øhav i havkajak

Så vender vi kajakken

Danmarks første havkajakguide er på gaden og dækker Det Fynske Øhav. Guiden består en guidebog og en kortbog med blandt andet forslag til ture, seværdigheder og information. Læs mere om havkajak-guiden her.