Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Natur og Øliv

De mange øer, beboede som ubeboede, findes rundt om hele Fyn. De største antal findes på Sydfyn i Det Sydfynske Øhav, hvor du kan nyde øerne til vands og lands. Oplev de mange maritime aktiviteter, som havkajak, dykning og lystfiskeri, eller besøg de dejlige sydfynske havnebyer. Bliv ét med naturen og udforsk øerne til fods på vidunderlige vandrestier eller på cykel gennem snoede cykelruter.

Kvinder kigger på et kort ved en Bed & Breakfast

Bike Friends hjælper dig videre på ferien

Rundt omkring på Fyn og Øerne kan du finde vores Bike Friends. Bike Friends er lokale butikker, attraktioner, virksomheder, overnatningssteder og lokale indbyggere, som alle gerne vil hjælpe cyklister og cykelturister afsted på deres tur. De har alle en service-station hvor du som gæst kan klare mekaniske problemer, få et godt fif til dit næste stop eller hvad der ellers opstår på en cykelferie. 

Small Danish Hotels – godt værtskab og stor cykelglæde

På Fyn finder du et stort udvalg af fantastiske kroer, uanset om du er til stråtækt bindingsværk eller en moderne kro med nyeste faciliteter. Fælles er, at disse hoteller er oplagte for cykelturister både når det gælder beliggenhed i forhold til cykelruter og når det kommer til at tilbyde særlig service for dig, der har cyklen med.

Bike-Island ruten og Østersøruten fører dig Fyn og Øhavet rundt

Bike Island-ruten fører dig med sine 515 km rundt på hele Fyn langs kysten og sikrer, at du også oplever Øhavets største øer Langeland og Ærø. Som perler på snor ligger de fynske købstæder langs kysten og sikrer, at din tur veksler mellem bløde, bakkede landskaber og charmerende købstæder med mange 100 års historie på bagen.

Oplev naturen på de mange små øer

En af de helt særlige ting ved Fyn, er de mange små øer, der findes i farvandet hele vejen rundt. Særligt det Sydfynske Øhav vrimler med øer, store som små. De mange øer giver mulighed for nogle helt specielle naturoplevelser. Øerne kan med fordel opleves både til vands og til lands.

Udsigt til vand uanset hvor du er

Hjortø

Tag til Hjortø, hvis du vil have unikke naturoplevelser og bare vil helt ned i gear. Der er ingen butikker eller spisesteder på øen. Det er primitivt, men det er netop dette, der er charmen.

Den lille flade ø mellem Fyn og Ærø

Birkholm

Birkholm er det perfekte sted til afstresning fra en travl hverdag. Der er ingen asfalterede veje, kun smuk natur og fred og ro.

Mellem Fyn og Ærø ligger en lille ø på knap 1 km2 - Birkholm. Af de mange beboede øer i havet omkring Fyn, er Birkholm nok den mest uberørte. Pr. 1. januar 2017 er indbyggertallet 9 personer. Når du besøger øen, vil du støde på en del huse. Mange af disse huse er kun beboede få måneder om året, da mange af dem bruges som fritidshuse.

Lille ø, storslåede naturoplevelser

Bågø

På Bågø kan du opleve et rigt fugleliv og smuk natur. Du kan gå en tur på en af de fastlagte ruter eller gå dine egne veje.

Bågø ligger i Lillebælt omkring en halv times sejlads fra Assens. Færgen sejler fra Assens med plads til 50 passagerer og et begrænset antal biler. Om vinteren kan øen virke barsk og forblæst, men når foråret begynder melde sin ankomst begynder øen at blomstre og blive et idyllisk fristed.

Vandrernes ø i det Sydfynske Øhav

Bjørnø

Gå hele øen rundt på et par timer, men bliv længere hvis du vil helt tæt på naturen. Bjørnø er helt perfekt til vandreture.

Hjemsted for den berømte Skarø-is

Skarø

Kom helt tæt på naturen, når du overnatter i et arkitekttegnet shelter i den smukke natur på Skarø.

Hvide dådyr og smuk natur

Drejø

Drejø er hjemsted for de flotte hvide dådyr. Øen byder på smuk natur, naturskønne vandrestiger, hyggelig landsbystemning og gode fiskemuligheder.

Landsbyidyl i historiens vingesus

Lyø

Tag en spadseretur rundt i ægte landsbyidyl, besøg Klokkestenen og fang en fisk til aftensmaden. Lyø byder på mange spændende oplevelser.

En perle i det Sydfynske Øhav

Avernakø

Tag til Avernakø og oplev fantastisk natur. Tag fiskestangen med og se om du kan være heldig at fange en fisk eller to.

Avernakø er en af de mere kendte af de små øer i det Sydfynske øhav. Øen er godt 8 km lang og man kan derfor sagtens nå at udforske øen på en enkelt dag. I dag er der cirka 100 fastboende tilbage på øen. Du ankommer til øen via færgen fra Fåborg.

Fællesskab og smakkejoller

Strynø

Oplev fællesskabet i øsamfundet på Strynø. Tag cyklen rundt eller tag vandreskoene på og udforsk den lille ø midt i det Sydfynske Øhav.

Oplev ægte ø-idyl i det Sydfynske øhav

Thurø

Øst for Tåsinge og syd for Svendborg ligger en lille ø. Thurø er blot 7,5 km2 stor, men gemmer alligevel på nogle fine og unikke naturoplevelser.

Den smukkeste udsigt til Svendborgsund

Tåsinge

Tåsinge er en lille, charmerende ø i det Sydfynske Øhav. Måske har du allerede besøgt øen på vej til Langeland. Tåsinge har meget at byde på, så hvorfor ikke gøre stop på den lille ø?

Når du befinder dig på øen, skal du slå vejen forbi Troense. Her vil du opleve ægte landsbyidyl med masser af charmerende bindingsværkshuse. Når du kommer over broen støder du dog først på Vindeby.