Oplevelser på Fyn

Lige meget hvor du er på Fyn, er du aldrig langt væk fra fantastiske oplevelser. Egeskov Slot frister dig med udfordrende labyrinter og store legepladser. Du kan nemt bruge en hel dag på at vælge dit favoritdyr i en af Danmarks bedste zoologiske haver, Odense ZOO. Eller måske har du lyst til at made et livligt marsvin hos Fjord&Bælt. Gå ikke glip af et besøg i H.C. Andersens Hus og museum, hvor du bl.a. kan se digterens hat og gebis.

Giraffodring

Oplevelser på Fyn

Fyn og øerne byder på et stort udvalg af attraktioner – der er noget for enhver smag! Besøg slotte, dyk ned i H.C. Andersens eventyrverden, oplev Fyn fra oven, når du prøver bridge-walking eller klatring i de højeste træer på Sydfyn.
Undersøg listen nedenfor og find vores anbefalinger til en skattekiste af attraktioner:

Den Fynske Landsby

Hus og mark i Den Fynske Landsby


Gå en tur i Danmark på H.C. Andersens tid

Carl Nielsen

Oplev to af Danmarks store kunstnere på Carl Nielsen Museet

Havnemiljø på Fyn

Søfartshistorie på Ærø, Langeland og Strynø

Engang var Marstal landets vigtigste søfartsby, næstefter København. 300 sejlskibe, der tog ud på verdenshavene, havde hjemhavn her, og i dag varetager byens søfartsmuseum den maritime kulturarv på fineste måde. Carsten Jensen har beskrevet søfartslivet i 1800-tallets Marstal i sin internationalt prisvindende roman "Vi, de drunkede", og et besøg i Marstal gør bogens historier lyslevende. 

slotsophold og Herregaarde på Fyn

Bo på de fynske slotshoteller

Her får du et overblik over de fynske slotshoteller.
 

Rejs i H.C. Andersens Trail spor og besøg fynske herregårde og slotte

Rejs i H.C. Andersens spor og besøg fynske herregårde og slotte

Her fandt han inspiration til de fortællinger, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål.

Kom på en rejse gennem H.C. Andersens liv og værker med Story Tale

Tag ud i det fynske landskab og drag i digterens fodspor. Hele 15 fynske herregårde og slotte har en særlig H.C. Andersen historie at fortælle.

Nyborg Slot

Leg og lær om gamle dage

Den Fynske Landsby

Hvis du elsker rollespil og ting fra rigtig gamle dage, så tag en tur i Den Fynske Landsby. Det er som at træde ind i en tidsmaskine: Vups!, så er du pludselig tilbage i en rigtig landsby fra H.C. Andersens tid – hvor bondekonen malker køerne og fatter pløjer marken med hestetrukken plov. 

Ladbyskibet

Mød de fynske vikinger

Vikingeskibet i Ladby

Museer og spøgelser - Egeskov og Valdemars Slot

Gå rundt i sale og på lofter, og se alt det, der er bevaret fra dengang. Men pas på! Du kan møde en dronning eller baron, der er død for længst.

Oversigt over slotte og herregårde på Fyn

De danske slotte og herregårde er et historisk kapitel for sig. Blandt de fornemste danske slotte finder du hele 123 på Fyn, så du kan slet ikke undgå at køre forbi et. De har været hjem for grever, baroner, krigshelte og velhavere, og mange er det stadig.

1864 på Fyn

En stor del af DR's store dramasatsning 1864, som vises her i efteråret, er optaget på Fyn. Læs mere om de forskellige locations og få den fynske vinkel på den fatale krig, som rystede den danske folkesjæl.

Den Fynske Landsby

Valdemars Slot på Tåsinge

Besøger man slottet, forstår man godt hvorfor Chr. IV valgte at bygge et slot til sin søn grev Valdemar Christian netop her i den sydfynske natur. Slottet ligger smukt placeret i en lille bugt med udsigt ud over vandet.

Helt tilbage til istiden

Landskabet i Det Fynske Øhav er gammelt istidslandskab og meget varieret.

Helt tilbage til stenalderen på Fyn

Helt tilbage til stenalderen

Der er fundet utallige rester efter stenalderbopladser både over og under vand langs kysterne i øhavet, hvilket fortæller om et beboet område med mange små samfund, som levede af både jagt og fiskeri. Der er registreret omkring 70 stenalderbopladser mange typisk på 3-4 meters vand svarende til hvor kystlinjen gik dengang, med rester af køkkenmøddinger, der fortæller om et stenalderfolk som også levede af havet, nemlig af muslinger i store mængder.