Følg De Kulinariske ruter på Fyn

Chokolade, øl, vin, frugtbrændevine og specialiteter. På Fyn finder du rigtig mange producenter, som går helhjertet ind for at producere fødevarer af høj kvalitet. Nu har vi lavet seks forskellige fynske ruter, der guider dig til de små producenter. 

Fyn - Danmarks spisekammer

Fyn bliver ofte kaldt for Danmarks spisekammer, Danmarks frugthave og Danmarks køkkenhave. Disse tre betegnelser dækker over den samme ting – råvarerne på den lille ø i midten af landet er noget helt specielt.

Stella Maris

Hos Stella Maris kan du nyde velsmagende mad i de smukkeste omgivelser med udsigt ned til Svendborgsund. Når du smager maden, kan du mærke køkkenchefens passion for kvalitet og ærlig mad. Menukortet laves ud fra sæsonerne. Det betyder, at du altid kan forvente friske og lækre råvarer.

Christiansminde

Når du spiser på Christiansminde vil du opleve, at friske, lokale råvarer altid er i centrum. Køkkenchefen lader sig inspirere af det nordiske køkken og de lokale råvarer. Man kan tydeligt mærke passionen for de lokale råvarer, når man sætter sig i restauranten. Den klare vision i køkkenet er baseret på Cittaslow, der er meget udbredt i Svendborg.

Kulinariske ildsjæle på Fyn

Måske har du hørt det før, men vi siger det igen. De fynske råvarer er noget helt specielt. Det er der en række restauranter på Fyn, der har fået øjnene op for. De ved, at alle de gode råvarer gemmer sig lige ude i baghaven. Disse ildsjæle har passion for friske, lokale råvarer. De følger sæsonerne og lader sig inspirere af dette, når de sammensætter nye menuer.

Broholm Slot

På Sydfyn ligger det historiske slot Broholm Slot. I slottets gamle forpagterbolig finder du restauranten. Når du besøger restauranten får du serveret mad, der er lavet af de bedste lokale råvarer. Du kan nyde de velsmagende retter til frokost og til aften i naturskønne omgivelser.

Falsled Kro

På Sydfyn finder vi en af Danmarks bedste restauranter – Falsled Kro. Sydfyn bliver ofte refereret til som Danmarks spisekammer, og det er med god grund. Kokkene på Falsled kro har længe haft en passion for de lokale råvarer. De har gennem tiden opbygget et netværk af lokale leverandører, der forsyner køkkenet med nogle af Danmarks bedste råvarer.

Steensgaard

I Millinge på Sydfyn ligger det økologiske principlandbrug Steensgaard. Gården er mere end bare en økologisk gård. Principperne bag driften af gården bygger på respekt for naturen, stolte madhåndværkstraditioner og en kompromisløs tilgang til produkternes kvalitet.

Restaurant Knudsens Gård

Hos Restaurant Knudsens Gård i Odense er kærligheden til Fyn og de fynske råvarer stor. Denne kærlighed kommer til udtryk i restaurantens fokus på at bruge de bedste fynske råvarer. Kokkene bager f.eks. alt brød selv med mel fra det lokale Økomølleri.

Restaurant Under Lindetræet

I Odense finder du en restaurant, der byder på eventyrlige smagsoplevelser. Med sin beliggenhed side om side med H.C. Andersens hus, er restauranten placeret i en af de smukkeste og mest eventyrlige dele af byen. Dette smitter af på deres menukort, der emmer af velsmag og eventyr. Restaurant Under Lindetræet  har stor fokus på at bruge sæsonens gode, lokale råvarer.

Fyn - Danmarks spisekammer

Fyn bliver ofte kaldt for Danmarks spisekammer, Danmarks frugthave og Danmarks køkkenhave. Disse tre betegnelser dækker over den samme ting – råvarerne på den lille ø i midten af landet er noget helt specielt.

Smag på Fyn - øens kulinariske højdepunkter

Her finder du en palette af helt specielle madoplevelser på Fyn. Du kommer rundt i verden, når du tager plads i stolen og kommer hjem med en madoplevelse, som du sent glemmer. 

Smag på Fyn - Find de bedste fynske restauranter

smag på Fyn

Her finder du en palette af helt specielle madoplevelser på Fyn. Du kommer rundt i verden, når du tager plads i stolen og kommer hjem med en madoplevelse, som du sent glemmer. Guiden er baseret på anmeldelser i Den danske Spiseguide.

Gode fynske spisesteder

Gode fynske spisesteder

Vi har skelet til Den danske Spiseguide og tilføjet et par af de skønne steder, de ikke nåede at få med på deres fynske visit ...

Spændende gourmetoplevelser på Fyn

Spændende gourmetoplevelser

Hvis du er til en gastronomisk oplevelse ud over det sædvanlige er listen her værd at tag et kig på.

Gourmet restauranter på Fyn - Find de bedste fynske restauranter

Gourmet i særklasse - en oplevelse for livet

Her finder du en palette af helt specielle madoplevelser på Fyn. Du kommer rundt i verden, når du tager plads i stolen og kommer hjem med en madoplevelse, som du sent glemmer. Guiden er baseret på anmeldelser i Den danske Spiseguide.

Delikatesser

Summerbird, Skarø is og Odense Marcipan er fynske producenter, der er kendt af de fleste.

Smagen af Fyn

Smagen af Fyn

Der findes et utal af producenter på Fyn.

Torvedage og markeder

På Fyn finder man alt fra årets første, sprøde asparges og nylandede fjordrejer til efterårets æbler og aromatiske rodfrugter. For at få fat i nogle af alle disse friske råvarer, kan du bl.a. besøge nogle af de forskellige torvedage og markeder, hvor du finder ingredienser af den bedste fynske kvalitet. Her finder du et overblik over de forskellige markeder og torvedage.