Eriks Oase

I Odense ligger en lille oase af en have. Eriks oase bugner af botanisk mangfoldighed. Haven er bygget op med inspiration fra haver, som ejerne af haven har besøgt igennem tiden. Der er derfor ikke en bestemt stilart i haven, fokus er på et hav af forskellige flotte planter.

Kulinariske ildsjæle på Fyn

Måske har du hørt det før, men vi siger det igen. De fynske råvarer er noget helt specielt. Det er der en række restauranter på Fyn, der har fået øjnene op for. De ved, at alle de gode råvarer gemmer sig lige ude i baghaven. Disse ildsjæle har passion for friske, lokale råvarer. De følger sæsonerne og lader sig inspirere af dette, når de sammensætter nye menuer.

Restaurant Knudsens Gård

Hos Restaurant Knudsens Gård i Odense er kærligheden til Fyn og de fynske råvarer stor. Denne kærlighed kommer til udtryk i restaurantens fokus på at bruge de bedste fynske råvarer. Kokkene bager f.eks. alt brød selv med mel fra det lokale Økomølleri.

Restaurant Under Lindetræet

I Odense finder du en restaurant, der byder på eventyrlige smagsoplevelser. Med sin beliggenhed side om side med H.C. Andersens hus, er restauranten placeret i en af de smukkeste og mest eventyrlige dele af byen. Dette smitter af på deres menukort, der emmer af velsmag og eventyr. Restaurant Under Lindetræet  har stor fokus på at bruge sæsonens gode, lokale råvarer.

Tinderbox

Bassen brummer i blodbanerne. Skulder ved skulder står du på fynsk muld med en kold Tuborg i hånden. Sveden pibler i sommervarmen i takt til toner af topnavne på scenen. Du mærker vibrationerne i stemmebåndet, selvom dit skrål forsvinder i folkemængden. Tinderbox gnistrer gennem Tusindårsskoven. Spreder suset som en steppebrand, skubber rart til dine sanser. Snus luften i lungerne. Føl trommehinderne tindre.

BRANDTS

Kunst fra hele verden på BRANDTS

H.C. Andersens Barndomshjem

H.C. Andersen voksede op som fattig skomagersøn i Odense. I dag er hans barndomshjem omdannet til museum, og her kan man se flere af hans originale manuskripter og dagbøger.

H.C. Andersen brugte sin barndom og fattige opvækst som inspiration for mange af sine eventyr og senere sine mislykkede skuespillerambitioner.

H.C. Andersens Hus i Odense

H.C. Andersens Odense

Mulighederne er mange, hvis du vil på en eventyrlig rejse gennem Odense og komme tættere på vores folkekære H.C. Andersen. Af seværdigheder kan først og fremmest nævnes H.C. Andersens Hus (digterens fødehjem), H.C. Andersens barndomshjem og H.C. Andersens Museum.

Her finder du et overblik over flere af de seværdigheder Odense har at byde på.

Bliv inspireret til shopping på Fyn

 I charmerende og autentiske rammer kan du shoppe dig gennem de brostenstoppede gader, nyde synet af havkig og finde den perfekte souvenir til dit klædeskab, smage på lokalt producerede fødevarer eller gøre et kup på et de mange loppemarkeder, som især om sommeren præger bybilledet. Fyn har gennem tiden altid tiltrukket kunstnere, så du møder ofte små gallerier eller arbejdende værksteder, hvor kunsterne byder indenfor.