VisitFyn
Thomas Kastrup chef for Bæredygtighed

Thomas Kastrup bliver chef for bæredygtighed i Erhvervshus Fyn

10/9/2019

Thomas Kastrup, der har solid erfaring som både destinations- og innovationschef fra Destination Fyn, skal stå i spidsen for bestræbelserne på at sikre en fælles, fynsk indsats for bæredygtighed - til gavn for de fynske virksomheder og kommuner.

Bæredygtighed står højt på dagsordenen - også hos Destination Fyn og Erhvervshus Fyn. For at sikre at potentialerne afsøges og udnyttes i det fynske udviklingsarbejde, etablerer Erhvervshus Fyn nu en enhed med fokus på bæredygtighed. 

Fyn skal være det mest naturlige sted i verden at drive og udvikle sin virksomhed, hvis man vil vækste på bæredygtig vis. Derfor opruster Erhvervshus Fyn på arbejdet med bæredygtighed, og Thomas Kastrup bliver chef for området.  

-Thomas er præcis den motor, der kan drive processen omkring en dagsorden, der - som bæredygtighed - i sin natur bør løftes på tværs af hele vores nye styrkede erhvervshus, siger Rasmus Hessum Hansen, chef for Destination Fyn og vicedirektør hos Erhvervshus Fyn. 

Bæredygtighedsteamet i Erhvervshus Fyn vil ud over Thomas Kastrup bestå af Mogens Michael Møller, der har en indgående indsigt i området fra mange år i Miljøforum Fyn. Et af de første skridt på vejen bliver det første grønne topmøde på Fyn nogensinde, som finder sted d. 8. nov. og tager hul på konkrete planer for at sikre et stærkere, tværgående samarbejde om et bæredygtigt Fyn, som bygger oven på alle de bæredygtige initiativer, der allerede blomstrer i det fynske.  

-Selvom det er vemodigt at tage afsked med Destination Fyn og mange fantastiske samarbejdspartnere, glæder jeg mig til at komme i gang med en ny og så vigtig opgave. Jeg vil bruge den drivkraft, jeg gennem de seneste 7 år har trukket på som igangsætter af bl.a. Bike Island, Fyn 365 og Kina Alliancen. Indsatser som lige nu buldrer derudaf som bærende i det stærke fynske turismesamarbejde. Jeg ser frem til at følge dem fra sidelinjen fremover – og er klar til at give dem et grønt penselstrøg, siger Thomas Kastrup, chef for bæredygtighed i Erhvervshus Fyn.

I Destination Fyn vil der fortsat være fokus på Bike Island-ambitionen om at gøre Fyn til Nordeuropas foretrukne cykeldestination, på tiltrækningen af konferencer og sportevents, og på at udvikle Fyns potentiale som international attraktiv destination, herunder tiltrækningen af gastroturister og udnyttelsen af det fulde potentiale, hvad angår Kina-turisme.