Christiansminde Strand ved Svendborg

Skønne badestrande på Fyn og Øerne

Badevandet er i top og meget varieret hele vejen rundt om Fyn og Øerne. Fyn og Øerne har 1.100 km kystlinje fyldt med de dejligste badestrande. Her har vi udvalgt nogle af de skønneste.

Fyns Badestrand ved Nyborg
Det er en stor, dejlig strand, der blev anlagt, da man byggede Vestbroen over Storebælt. Her er masser af lækkert, fint sand på stranden og dejlig sandbund lidt ude i vandet. I skal ikke så langt ud, før der er dybt nok til en god svømmetur. Den store vandgennemstrømning i Storebælt sørger for, at badevandet altid er rent og klart. Hvis I ikke bruger badetøj, lægger I jer på de yderste 150 meter af stranden – ud mod broen. Stranden har livreddere, som sidder i tårnene fra kl. 10-18 i sommerperioden.

Fyns Badestrand ved Nyborg

Ristinge Strand – Langeland 
Længere sydpå, på Langeland, ligger den berømte Ristinge Strand, som helt givet er en af de bedste badestrande på Fyn. Berømt bl.a. for sin flotte natur med 30 meter høje klinter og desuden et velegnet sted at kigge efter fossiler. Kombinér badeturen med en anden naturoplevelse, og spændende sten kan komme hjem til samlingen eller blot beundres i bilen på vej hjem.

Ristinge Strand Langeland

Vejlby Fed Strand, Middelfart
Vejlby Fed strand er perfekt til børn. Stranden er en sandstrand og har lavt vand. Ved stranden er der borde og bænke og en badebro. Desuden er der offentlig parkering samt kiosk, legeplads og petanquebane på en nærliggende campingplads som kan anvendes mod betaling.

Vejlbyfed Strand Middelfart

Christiansminde Strand ved Svendborg 
Denne fine strand ligger i gå- og cykelafstand lige øst for Svendborg. Benyt evt. den dejlige sti langs vandet forbi roklubben. Stranden er populær og tiltrækker fra morgen til aften både børnefamilier og unge. Udsigten er vidunderlig og appellerer til picnic og grill. Vandet er dejligt, og der er en badebro, hvor det berømte veteranskib ”Helge” lægger til. Stranden indbyder til boldspil, der findes en minigolfbane og legeplads, ligesom kiosken er berømt for meget store softice.

Christiansminde Strand Svendborg 

Flyvesandet Strand på Nordfyn 
Flyvesandet er en af Fyns bedste badestrande med børnevenligt lavt vand, sand og klitter. Det er også det eneste sted på Fyn, som kan prale med at have bløde sandklitter. Stedet er kendt for sine gode forhold for surfing og drageflyvning. Her er også et dejligt skovområde med vandrestier.

Flyvesandet Strand

Feddet ved Assens 
Lækker strand med strandbred og havbund primært bestående af sand. Feddet er beliggende i Lillebælt/Åkrog bugt. Stranden er ca. 430 m. lang og ca. 20 m bred. Badeområdet er børnevenligt lavvandet, og der er ikke opsat badebroer. Da Feddet ligger ud til Lillebælt, kan der forekomme store bølger.

Feddet Assens

Drejet ved Faaborg 
Drejet ved Faaborg er en dejlig, offentlig sandstrand med gode parkeringsforhold.

Drejet ved Faaborg

Vesterstrand på Ærø 
Vesterstrand ligger ved Ærøskøbing på Ærø. Her er utrolig smukt med de billedskønne badehuse og den pragtfulde natur.

Vesterstrand 

Del denne side

Baderåd

Møder du en brandmand

 1. Lær at svømme og springe rigtigt
 2. Bad aldrig alene
 3. Bad kun, hvor det er tilladt
 4. Gå kun ud til navlen
 5. Spring kun på hovedet, hvor vandet er dybt nok
 6. Svøm langs kysten
 7. Bad aldrig med alkohol og euforiserende stoffer i blodet
 8. Gå op, når du begynder at fryse
Her må du ikke bade
 • I havne, i nærheden af moler, bølgebrydere eller fiskernes bundgarnspæle.
 • I moser og småsøer. Her står vandet næsten altid stille og kan være meget koldt lige under overfladen
 • I søer og åer med vandplanter
 • Alle steder, hvor der står badning forbudt