©  Foto:

Vinterferie på Langelandsfortet

Se genopbygningen af den danskbyggede ubåd Spækhuggeren, mens børnene maler og folder deres egen ubåd i pap

For første gang i ti år åbner Langelandsfortet op i vinterferien og byder alle velkommen til at gå på opdagelse i udstillingerne.

Åbent 12.-23. februar 2024 fra 10.00-15.00.

Se genopbygningen af en ubåd

13. og 15. samt 20. og 22. februar kan man følge opstartsarbejdet med at genskabe en sand koldkrigsklassiker, den danskbyggede ubåd Spækhuggeren, som bliver samlet i en af udstillingshallerne (entré for børn 30 kr tirsdag og torsdag i uge 7 og 8, ellers gratis fra 0-17 år).

 

Farvelæg og fold en ubåd

Tirsdag og torsdag den 13. og 15. samt 20. og 22. februar er der også aktiviteter for de mindste på Koldkrigsmuseum Langelandsfort. Her er det muligt at farvelægge og folde en ubåd.


Det kan du opleve

Langelandsfortet ligger på Langelands sydligste spids hvor det blev opført i starten af 1950’erne. Under Den kolde krig (1953-1989) stod Langelandsfortet for overvågning og militær kommando i Østersøområdet. Fortet blev nedlagt 1993, og er nu en afdeling af Langelands Museum og rummer en række permanente udstillinger samt skiftende særudstillinger.

Oplev den særlige stemning i ubåden ”Springeren”, gå ombord på minestrygeren ”Askø”, se en sektion af Berlinmureren og stå ansigt til ansigt med den legendariske kampfly MiG-23.

Spionhistorier

Spionhistorier

Museets permanente udstillinger viser intense historier fra en tid, da verden var delt op i to. Her møder man f.eks. de to danske spioner, der blev ”glemt” i Polen, og den verdensberømte danske fotograf Jacob Holdt, som kom i KGBs søgelys.

Udstillingerne viser også omfanget af den militære trussel på den anden side af Østersøen: Langelandsfortet udstiller bl.a. et eksemplar af Blücher-ordenen, som østtyske soldater havde fået overrakt for tapperhed i tilfælde af at DDR var kommet i krig.

 

Geopark Det Sydfynske Øhav

Koldkrigsmuseum Langelandsfort er udpeget som et fortidsminde med særlig kulturarv i Geopark Det Sydfynske Øhav.
Du kan læse mere om den aspirerende UNESCO Global Geopark på geoparkoehavet.dk