VisitFyn
Udsigt over Valdemars Slot

Valdemars Slot - midt i Det Sydfynske Øhav

På den lille ø Tåsinge finder du et af Fyns mest imponerende slotte - Valdemars Slot. Når du træder ind af slottes store døre, træder du ind i en helt anden verden. Her har prinser og prinsesser, baroner og baronesser gået rundt, og nu er det din tur til at udforske det smukke slot.

Valdemars Slot ligger smukt placeret i en lille bugt med udsigt over det Sydfynske Øhav. I dag fungerer slottet både som museum og hjem for slottets ejere, familien Iuel-Brockdorff, der har ejet slottet gennem 12 generationer.

Inden for de tykke mure møder du et fornemt indrettet hjem som emmer af historie. Her hvor prinser og prinsesser har haft deres gang, kan du frit bevæge dig rundt i slottets gemakker.

I slottets egen café kan du købe kaffe, te og kage samt forskellige frokostvarer. Medbringer du din egen mad, er der borde og bænke ved billetsalget. Du kan også tage madkurven med til området ved stranden. 

Valdemars Slot med udsigt til det Sydfynske Øhav

Udforsk de eventyrlige gemakker og udstillinger

Ud over selve slottets sale og gemakker finder du også et museum: Øverst i hovedbygningens store tagrum ligger Jagt og Trofæmuseet, som huser en imponerende samling af kulturgenstande og jagttrofæer fra hele verden.

På slottet kan børn og barnlige sjæle hygge sig med skattejagt - skattejagten tager jer rundt i slottets mange rum, hvor I finder svar på skattejagtens spørgsmål. Skattejagten ender selvfølgelig med en overraskelse.

Veninder på Valdemars Slot

Udforsk området rundt om slottet 

Valdemars Slots park byder på brede plæner og høje gamle træer. I den sydlige ende ved trappen op til kirken ligger en fin lille have. I slottets gård finder du Danmarks største minigolfbane. Banen er nyrenoveret i 2012 og byder på underholdning til ca. halvanden time. 

Når man har været på slotsbesøg, er det oplagt at tage en dukkert i Lunkebugten. Stranden ligger bag slottes thepavillon og byder på klart vand og hvidt sand.

Ved strandens badebro lægger den gamle hjuldamper Helge til, når den runder slottet på sin rute rundt i det Sydfynske Øhav. Det er en oplagt måde at ankomme til slottet på. Se mere om Helges sejlrute.

Veninder i slotsparken på Valdemars Slot

Eventyrlige ophold på Valdemars Slot

Da Valdemars Slot har sin egen kirke, er det en oplagt mulighed at holde et bryllup i bedste eventyrstil. Større fester kan også arrangeres på slottet. Slottets to ferielejligheder udlejes på ugebasis og kan rumme op til 25 personer.

Året igennem holder Valdemars Slot en række events. Se mere på slottets hjemmeside.

Historien om den imponerende fyrstebolig

Slottet er opført i 1639-44 af Christian IV., der arrangerede en imponerende fyrstebolig til sin søn Valdemar Christian. Den svenske krig i 1658-1660 gjorde stor skade på slottet og det blev søhelten Niels Juel, der sørgede for, at slottet ikke endte som ruin. Søheltens sønnesøn fik senere skabt slotsanlægget med søen og de forskellige staldlænger samt den fine tepavillon ved stranden. Slottet har været åbent for gæster siden 1974. Læs mere om slottets historie.

Find vej

Der er mange måde at ankomme til Valdemars Slot på. Du kan cykle, gå eller køre over broen fra Svendborg, sejle med færge fra Lolland eller tage veteranfærgen Helge fra Svendborg. 

Valdemars Slot

Kort

Åbn i Google Maps
Adresse

Slotsalleen 100

5700 Svendborg

Koordinater

Længdegrad : 10.653171

Breddegrad : 55.022354