Gå til indhold
Økologiske grøntsager fra Skovsgaard Gods på Langeland

Skovsgaard Gods – en økologisk herregård

Foto: VisitLangeland

INTERVIEW: Skovsgaard Gods er økologi, arrangementer, oplevelser og museumsudstillinger samlet i én attraktion i naturskønne omgivelser på Langeland. Her driver Danmarks Naturfredningsforening videncenter for natur og økologi.

Skovsgaards 389 hektar har siden 1989 været drevet som økologisk land- og skovbrug. Driften er et eksempel på, at landbrug og miljøhensyn kan gå hånd i hånd. Landbruget er førende i at bidrage positivt til klimaudfordringerne og miljøkrisen – og viser hvordan landbruget kan tage ansvar for at mindske udslippet af drivhusgasser, øge biodiversitet og akkumulere kulstof. 

”På Skovsgaard Gods arbejder vi med regenerativt landbrug, som anvender dyrkningsmetoder, der genopbygger landbrugsjord til det økosystem, det oprindeligt har været. Diversitet er nøgleordet og kan bl.a. opnås ved at placere træer på dyrknings- eller græsningsarealet, som det kendes fra skovlandbrug”, fortæller daglige leder Anders Kay Gormsen.  

”Sally henter sine råvarer på marken, i stalden, i skoven og på stranden – på den måde hænger de lokale råvarer, bæredygtighed og den gode historie sammen. 

Skovsgaard Gods på Langeland

Foto:VisitLangeland

Fra jord til bord 

I cafeen og gårdbutikken er der fokus på den gode smag, økologi og selvforsyning. De råvarer der produceres på stedet kan handles i cafeen, og købes i gårdbutikken. Maden laves fra bunden af Sally Lundgren, og der måles på at mindske madspild og frasorteringer i produktion og køkken.  

”Sally henter sine råvarer på marken, i stalden, i skoven og på stranden – på den måde hænger de lokale råvarer, bæredygtighed og den gode historie sammen. Vi serverer økologiske øl fra det lokale bryghus og får bearbejdet vores eget korn til det mel vi bruger og sælger.” 

På Skovsgaard Gods er der aktiviteter for alle aldre

Foto:VisitLangeland

Bæredygtighed er vores DNA 

Naturværkstedet på Skovsgaard Gods er et formidlingsværksted, der er indrettet i en smuk stråtækt kampestensbygning, der oprindeligt har været Skovsgaards gamle svinestald. I værkstedet kan børnefamilier låne grej og få idéer til aktiviteter og opdagelsesture i den omkringliggende smukke natur. 

”Vi vil gerne formidle naturbevarelse som en samlet fortælling og oplevelse. Det er grundlaget for vores arbejde, hvor vi gerne vil øge fokus på at kommunikere det vi gør, og inspirere andre samt vise hvordan bæredygtighed kan være grundlaget for en helhedsoplevelse.” 

Del dine fynske øjeblikke med os: