Øland

Bag den hyggelige café og købmandsbutik Øland i Brogade står Mette og Sune Østbjerg. For to år siden boede de i en lejlighed på Nørrebro i København og havde planer om at åbne en købmandsbutik med café.  Gerne et sted med god, økologisk mad, lavet helt fra bunden. Sideløbende voksede drømmen om at flytte ud af byen, og pludselig bød muligheden sig for at realisere begge dele i Svendborg, hvor Mette er vokset op.

Økologisk, lokalt og frisklavet
- I december 2015 slog vi dørene op til Øland, der er blevet alt det vi drømte om. Et 100% økologisk spisested og en hyggelig købmandsbutik i ét, fortæller Sune Østbjerg.
I caféen er altid mindst fire forskellige, frisklavede salater at vælge imellem, foruden tapas, lune retter og friskbagt brød. Nogle dage er der kød, andre dage ikke. Men man kan være sikker på, at det hele er økologisk, lavet friskt på dagen og helst af lokalt producerede råvarer.

Mange stamgæster
- I dag har vi ti ansatte. Et helt hold af dygtige folk, der går højt op i, hvad der bliver lavet i køkkenet og langet over disken. Alle brænder virkelig for den gode mad og de friske råvarer, og allerede nu har vi rigtig mange stamgæster, fortæller Sune Østbjerg.
- Nogle kommer forbi og henter hummus eller en salat som tilbehør til deres aftensmad. Andre slår sig ned i caféen til morgenmad, frokost eller kaffe og kage, tilføjer Mette Østbjerg, der oftest er at finde i butikken. En købmandsbutik af den gammeldaws slags, hvor der er tid til en sludder, og hvor der er hjemmelavede sylteprodukter, oste, pølser, øl og most, vin og slik, æg og mel, kød og friskbagt brød på hylderne. Alt sammen økologisk.