Jul i den gamle Kongeby Nyborg

Foto: Nyborg Kommune
Begivenheder
Begivenheder
Jul i den gamle Kongeby Nyborg - Julemarked de to første weekender i december. Kom og vær med til juleri i Nyborg, når der er er julemarked i to weekender både i byen og på Borgmestergården. 

Christian 3. (1536-1559) holdt ofte jul i Nyborg. Så duftede byen af brænderøg, gran, stegt kød og krydret bagværk som et umiskendeligt tegn på, at forberedelserne til julen som sædvanligt var i fuld gang i hans by, kongens by, rigets hovedstad – Nyborg.

Julemarked

Vi fejrer stadig Jul i den Gamle Kongeby med et stort julemarked i Nyborgs autentiske historiske rammer. Det strækker sig over de to første weekender i december, 4/12-6/12. og 11/12-13/12. december. De mange julelys kaster et smukt og fortryllende skær over den historiske bymidte, boderne, butikkerne og den gamle Borgmestergård, mens juleindkøbene ordnes, æbleskiverne vendes, og den gode julebryg prøvesmages.
Byen summer af liv og vigør, ligesom der igen skulle forberedes til kongens store julefest. Der er masser af boder, aktiviteter, oplevelser og events under de to weekender i hele byen, centreret om Torvet, Borgmestergården, Vor Frue Kirke, Bastionen, Nyborg Bibliotek og de travle handelsgader.

Det sker i Nyborg til jul

Der er masser af andre oplevelser i gennem hele november og december måned, når Nyborg atter en gang fejrer Jul i den Gamle Kongeby. Du kan være med til at tænde julebelysningen i byen, høre smukke julekoncerter i de mange østfynske kirker samt overvære den traditionsrige familieforestilling på Slotsmøllen, Nyborg Voldspils vinterscene. I år spiller de "Peters Jul".

Alt dette og meget mere er Jul i den gamle Kongeby Nyborg.

Program og alle oplevelser til Jul i den Gamle Kongeby

Benyt links i menuen til højre, for at finde detaljeret information om julemarkedet eller inspiration til alle oplevelserne i julen i Nyborg.

Adresse

Torvet

5800 Nyborg

Priser

Gratis adgang til julemarkedet

Gratis

Følg på:

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af
VisitNyborg / Nyborg Turistbureau