©  Foto:

Hvalsafari fra Middelfart med AVENTURA

Oplev en uforglemmelig oplevelse med Galeasen AVENTURA, der sejler gennem det naturskønne Lillebælt ved Middelfart.

Tag med på en spændende hvalsafari og opdag det fantastiske dyreliv i området. Med sin placering i Naturpark Lillebælt, tilbyder AVENTURA en enestående mulighed for at komme tæt på naturen og dens vidundere. Uanset om du er på jagt efter hvaler eller bare ønsker at nyde det smukke landskab, vil en sejltur med AVENTURA være en mindeværdig oplevelse for hele familien. Book din tur i dag og få en uforglemmelig dag til søs!

For private:
En skøn dag på vandet med familien: Invitér familie og venner på en sejltur med AVENTURA på Lillebælt. En dag, der vil skabe minder for både dem og dig. Fødselsdage, konfirmationer, bryllupper og andre særlige lejligheder får en ekstra dimension til søs.

Firmaevents eller teambuilding:
Saml personalet til en sejltur på Lillebælt med naturpragt hele vejen rundt. Du sætter kursen - både for AVENTURA og dagens aktiviteter. Hygge eller aktive udfoldelser, det er op til dig.

Om AVENTURA: Med over 100 år på vandet er AVENTURA en del af den danske kulturarv. Skibet blev erklæret bevaringsværdigt i 1993 og bliver kontinuerligt vedligeholdt for at bevare dets historiske værdi. Efter en karriere som ålekvase blev det omstillet til chartersejlads på Lillebælt i 1970'erne.

Spørgsmål og svar om sejlture med AVENTURA, her finder du al praktisk information

Fakta om marsvinet
Længde: ca. 180 cm.
Vægt: 60 – 70 kg.
Levetid: min. 25 år
Fredet i Danmark siden 1967.
Sidste Marsvin fangst i Middelfart: sidst i 1800-tallet (blev dog genoptaget under 2. verdenskrig på grund af mangel på lampeolie)

Da marsvinene lever tæt i især den nordlige del af Lillebælt ved Middelfart, er det i sommermånederne især let at spotte de små hvaler. Tag med på en af vores Hvalsafari ture på Lillebælt, og oplev Marsvinene boltre sig i deres naturlige element. Vi kan ofte være heldige at se dem jage fisk, f.eks. sild, og de kan jage både alene og i flok. Som flok kan de presse fiskene til at søge mod overfladen og afholder derefter et såkaldt ”ædegilde”. Ofte vil man også se mågerne blande sig i ”festen”.
Som mange andre hvaler benytter marsvinet sig af lyde til at finde føden og lydstyrken er blandt de kraftigste i dyreriget. Den høje tone gør det let for marsvinet at opfange ekkoer. De frembringer klik-lyde, der hver varer en tusindedel sekund, men antallet af lyde og lydstyrken bestemmer Marsvinene selv.

Marsvinfangst i Middelfart
I middelalderen blev Middelfart bl.a. kendt for mordet på adelsmanden Niels Bugge i 1358 og for Christian d. 2.’s ophold og sejladser over Lillebælt før sit fald i 1523. Middelfart blev også hjemsted for Danmarks eneste eksempel på professionel hvalfangst, marsvinefangsten, der blev drevet fra 1500-tallet til nedlæggelsen af det berømte marsvinejægerlaug i 1898.