Højholm Design og Bogense Trækunst

Højholm Design

Foto: Højholm Design
Attraktioner
Kunsthåndværkere
De kønne figurer fra Højholm Design er dansk design skabt af Per Højholm i firmaet Bogense Trækunst for mere end 60 år siden. I dag står hans datter Ellen Højholm for det smukke kunsthåndværk.
Adresse

Nyager 24

7000 Fredericia

Kontakt

E-mail:ellen@hoejholmdesign.dk

Telefon:5176 7765

Website

Se mere!

Bogense-Hesten, englene, nisser og krybbespillet: Højholm Design er ægte dansk design. Figurerne bliver fremstillet i dansk bøg af Ole og Lars, og Ellen Højholm maler selv figurerne i hånden. Figurerne er de samme som de har været i 40 år, siden de blev designet af Ellens far i firmaet Bogense Trækunst, og malingen er let opdateret til et smagfuldt moderne udtryk.

Bogense Trækunst

Firmaet Bogense Trækunst blev grundlagt i 1957 af Per Højholm. Han var i gang med at læse til læge, men havde ikke så mange penge. Han havde til gengæld en kreativ åre - og han slog sig sammen med sin svigerfar om at lave englefigurer som julegaver til familie og venner.

Ellen Højholm fortæller:

"Min morfar drejede kosteskafter pga. af en arbejdsulykke, hvor han havde mistet benene. En dag slog de to sig sammen for at lave julegaver til familie og venner. Men en ven så de små fine engle og sagde til min far, at dem kunne han sælges. Ganske rigtigt - det blev en kanon succes."

Per Højholm opgav medicinstudierne og flyttede til Bogense sammen med sin hustru og deres fire børn. Her blev firmaet Bogense Trækunst en succes med mange forskellige populære figurer. Per Højholm døde tidligt, og hans datter Ellen var kun seks år, da han døde. Men hun holdt lidt øje med virksomheden og de forskellige ejere gennem mange år, og i 2010 købte hun firmaet. Nu hedder det Højholm Design, og man kan stadig købe de smukke figurer.

Adresse

Nyager 24

7000 Fredericia

Facilities

Brugskunst

Kunsthåndværk

Træarbejde

Måske også interessant for dig:

Sidst opdateret af