VisitFyn

Historisk sejltur på Storebælt

Mærk historien helt tæt på, når Skonnerten Fionia letter anker fra Kongens Skibsbro i Nyborg og tager dig med på en tidsrejse på en sejltur på Storebælt.

Siden grundlæggelsen af Nyborg, har byen haft en tæt forbindelse med havet og kysterne omkring. Langs kysten ved Nyborg og på Storebælt gemmer der sig alt fra små, ukendte hverdagsfortællinger til storslået danmarkshistorie fra voldsomme krige og blodige slag tilbage fra dengang, det at krydse Storebælt til havs var den eneste forbindelse mellem Fyn og Sjælland.

Skonnerten Fionia sejler fra Kongens Skibsbro, der blev bygget af Christian 3. Allerede fra Nyborgs tidlige år som borgværk voksede forbindelsen stødt med havet. Overfarten fra Fyn til Sjælland blev kun vigtigere gennem tiden. På turen hører du om, hvordan sejladsen over Storebælt i gamle dage var og får et indblik i, hvilken rolle Sprogø spillede, hvor især kvindehjemmet gennem tiden spiller en central rolle i øens historie. På sejlturen ser og hører du også om Svenskekrigene, hvor Danmark var allierede med Polen og Holland, og om dengang den mægtige hollandske flåde kom til Nyborg i 1959, der først var med til at befri Nyborg for derefter at plyndre byen.

På turen sejler skibet også forbi den skanse, som hvor de spanske soldater affyrede kanonskud mod de danske skibe under Napoleonskrigene. De spanske tropper var i Nyborg, fordi Spanien var allierede med Napoleon. Spanien skifter dog side midt i krigen, og netop derfor udspiller der sig interessant verdenshistorie lige midt i det danske rige i Nyborg. Skibet sejler også forbi Slipshavn, hvor der under 1. verdenskrig blandt andet var både ubådstation og flybase. Derudover var bunden af Storebælt i den tid dækket af miner.

På denne sejltur er skibet ladet med danmarkshistorie, og en historiker fra Østfyn Museer navigerer dig gennem historien.

Den historiske sejltur er for dig, der…

  • Godt kan lide den gode historie
  • Mangler den perfekte gave til det historieelskende familiemedlem
  • elsker at opleve historien helt tæt på
  • Interesserer dig for vigtig danmarkshistorie
  • Dig der vil se, hvor det skete

Den historiske sejltur er støttet af APD – Assoiciated Danish Ports - der holder til på havnearealerne ved Lindholm. Erhvervshavnen i Nyborg er den dag i dag aktiv og modtager dagligt skibe til de mange industrivirksomheder i Nyborg, som eksempelvis Koppers på Avernakke og en række virksomheder på Lindholm.

Praktisk information

Du kan komme med på en historisk sejltur på Storebælt den 3. juli og 21. juli.
Skibet ligger til kaj ved Kongens Skibsbro i Nyborg og sejler klokken 14.00 og er tilbage i land cirka klokken 17.00.