skip_to_main_content

H.C. Andersens Fødehjem

Dette museum åbnede i 1908 - næsten præcist 100 år efter H.C. Andersens fødsel. Dette gør det til et af de ældste museer i verden, der er dedikeret til en forfatter/digter, og det lille gule hjørnehus er blevet et internationalt kendt ikon. Millioner har besøgt det lille hus, hvor Danmarks yndlings eventyrforfatter blev født.

I dag ligger huset i et af de dyreste kvarterer, fyldt med renoverede små rækkehuse i mange farver, en smuk plads, caféer og restauranter. Om sommeren blomstrer stokroser og roser overalt og kombineret med brostensbelagte gader er stemningen fantastisk. I 1805 var det imidlertid beliggende i den fattigste og mest uønskede del af byen. Faktisk benægtede Andersen selv nogensinde at have sat foden i "den rønne".

Museet består af flere små rum, der er dekoreret som på Andersens tid. Dengang var hvert værelse en lejlighed med adgang til et fælles køkken. Når du står i et af de små rum, er det let at forestille sig, hvor vanskelig en eksistens den unge Hans Christian blev født ind i, og hvilken bedrift det var, at han endte med at blive en internationalt berømt forfatter i sin egen levetid.

Fødehjemmet er en del af det nyåbnede H.C. Andersens Hus.

COVID-19 foranstaltninger i H.C. Andersens fødehjem