VisitFyn
Følg Hans Christian Andersen Trail

Rejs i H.C. Andersens fodspor og besøg fynske herregårde og slotte

Eventyrdigteren H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Tag ud i det fynske landskab og drag i digterens fodspor. Hele 15 fynske herregårde og slotte har en særlig H.C. Andersen historie at fortælle.

Hent H.C. Andersen Trail app'en og se Fyn med digterens øjne: iPhone / Android. Så er du klar til at følge i sporene på H.C. Andersen!

App'en giver dig historien om digterens færd samt praktiske oplysninger om adgangsforhold, overnatning og åbningstider. Mange af stederne er åbne for offentligheden, mens andre er private boliger og må opleves på afstand.

17 fynske slotte, herregårde og steder er med på ruten

Broholm Slot - Valdemars Slot - Hvidkilde Gods - Egeskov - Søbysøgaard - Nakkebølle Gods - Den Voigtske Gård - Holstenshuus Gods - Glorup Slot - Lykkesholm Slot - Hagenskov Gods - Hesselagergaard - Hindsgavl Slot - Hofmansgave Gods - Sanderumgaard - Odense Slot - H.C. Andersens Hus - Nyborg by

De har alle en særlig historie at fortælle.

Hans Christian Andersen Trail på fynske slotte og herregårde

Eventyrlige fortællinger på 5 fynske destinationer

Med Storytale kan du komme på en rejse gennem H.C. Andersens liv og værker. Hør professionelle fortællere, når de formidler H.C. Andersens univers på en fængende og nutidig måde.

Du kan opleve fem af de centrale steder på Fyn, der inspirerede H.C. Andersen til at skrive eventyr og romaner - Egeskov Slot, Broholm Slot, Sanderumgaard, Valdemars Slot og Den Voigtske Gård i Faaborg. De unikke fortælleoplevelser binder eventyr og fakta sammen. Tilsat gastronomiske lækkerier er det en oplagt oplevelse at dele med andre.

Hans Christian Andersen Trail på fynske slotte og herregårde kort

H.C. Andersen og Broholm Slot

I1836 lagde digteren vejen forbi Broholm Slot. I romanen Kun en Spillemand fra 1837, har opholdet på Broholm sat sit spor.

Rask vandrede de fremad mod Herregaarden Broholm. Skovens Blade vare transparente, Violerne voxte i hele Buske, Skovmærkerne stode i Blomster, og mellem Træerne saae de ud over Beltet og Langeland, der fortonede høit med sine Skove og Veirmøller.

På Broholm kan du gå tur på Eventyrstien, spise som en baron og endda overnatte i værelser, som emmer af historie.

Spejling af slotshotel Broholm Slot i sø

H.C. Andersen på besøg på Egeskov 

Den 16. august 1842 lagde H.C. Andersen vejen forbi Egeskov. Besøget gjorde stort indtryk på ham, og i dagbogen skriver han om Egeskovs historie, beskriver haven og bygningerne.

Om haven konkluderer han, at den er ”én at de største og skjønneste i Fyen”. Følg i H.C. Andersens fodspor og læg vejen forbi Egeskov slot og den skønne have, som har vundet et utal af havepriser.

Egeskov slot efterår

H.C. Andersens besøg på Hindsgavl Slot

Digteren var så betaget af et særlig udsigtspunkt ved Hindsgavl, at han anbefaler det til en veninde: ”… det er tæt bag Middelfart og paa et Punkt i Haven der, har De den smukkeste Udsigt i Fyen, jeg troer næsten i Danmark.  

Tag til Hindsgavl, og nyd det smukke syn, som digteren beskrev i 1843.

Udsigt ved Hindsgavl Slot

H.C. Andersens besøg på Valdemars Slot i 1830

Et besøg på Valdemars Slot gør stort indtryk på digteren:

Vi saae Kong Valdemars Slot, hvor især de gamle Portrætter intereserede mig; blandt andre var der en Dame af den juulske Familie, der gjorte et underligt dybt Indtryk paa mig, det var det første qvindlige Ansigt der har gaaet mig til Hjertet.

Du kan stadig opleve historiens vingesus på Valdemars Slot, hvor familien inviterer indenfor i deres private stuer indrettet med antikviteter og slægtsmalerier.

Valdemars Slot med udsigt til det Sydfynske Øhav

App'en er et samarbejde mellem H.C. Andersen Centret, Udvikling Fyn, H.C. Andersen Fonden og Region Syddanmark.

Hent H.C. Andersen Trail brochuren her (pdf)