VisitFyn
Gastro Fyn

Få en solid gourmetoplevelse med Gastro Fyn

En række fynske restauranter er gået sammen om et madmanifest, som skal sikre dig som gæst en helt særlig madoplevelse baseret på Fyns bedste råvarer.  

Fyn bliver ofte beskrevet som hele Danmarks spisekammer. Og det er ikke uden grund. Den næringsrige fynske muld er nemlig vugge for en lang række fremragende fødevarer. Sprøde asparges, saftige æbler, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og aromatiske rodfrugter. Listen over lækkerier er lang.

I 2019 underskrev køkkencheferne fra otte af Fyns bedste restauranter "Det Fynske Madmanifest". Dermed gav de et løfte om at samarbejde - med hinanden og de dygtige fynske producenter - mod et fælles mål om at udvikle og udbrede den gode spiseoplevelse på Fyn.  

Vil du forkæle dine smagsløg og opleve, hvordan de fynske råvarer bliver omdannet til gourmetmad? Så besøg en af restauranterne i det unikke Gastro Fyn-fællesskab: 

hotel arnfeldt restaurant ærø gastro fyn mad gourmet

Arnfeldt Restaurant

Arnfeldt Hotel & Restaurant  drives af Katrine og Morten Arnfeldt, og en af deres kæpheste er brug af lokale råvarer af høj kvalitet. De udvælger derfor selv deres råvarer direkte på marken hos de enkelte ærøske leverandører, og menuen sammensættes ud fra, hvad der er optimalt at høste netop nu. Restauranten er indrettet med få borde, selvom der er plads til flere, og de kører kun en seating pr. aften. Selv når det danske vejr arter sig og terrassen med udsigt over Ærøskøbing Havn kan tages i brug, fastholder de det lave antal borde.
 

Gastro Fyn - Falsled Kro

Falsled Kro

Restauranten på Falsled Kro har sit gastronomiske fundament forankret i det franske køkken. Derudover er fokus skarpt rettet på hvilke råvarer, der er lokalt tilgængelige i årstiden. Falsled Kros køkkenchef er på evig jagt på de allerbedste, lokale råvarer - og 80% af de grøntsager, der benyttes i køkkenet er plukket og hevet op af jorden i kroens egen 1.000 m2 store køkkenhave.

Falsled Kro modtog i 2017 prisen "Årets Bo & Spis Adresse" af Den Danske Spiseguide. Kroen er medlem af Relais & Châteaux og Traditions & Qualite. 

Bestil bord hos Falsled Kro

Gastro Fyn restauranter - Kok & Vin

Kok og Vin

Hos Kok & Vin arbejder de ud fra et inderligt ønske om skære ind til benet. At fjerne alle unødige komponenter og forstyrrende elementer. Både på tallerkenen og i betjeningen.

På restauranten, som ligger i hjertet af Odense, har de et enormt fokus på at udnytte det bedste i naturen og i lokalområdet. Så selvom Kok & Vins kokke henter meget af deres inspiration fra de bedste spisehuse i Paris og Lyon, så findes råvarerne i det fynske landskab. 

Bestil bord hos Kok & Vin

Gastro Fyn restauranter - Pasfall

Pasfall

Hos Pasfall i Odense kan du opleve sublim kogekunst, der blander kraften fra det franske med elegancen fra det nordiske. Smag, nydelse og nærvær er i centrum i restaurantens afslappede atmosfære, hvor du som gæst kan nyde både frokost- og aftenmenuer. Køkkenet gør en dyd ud af at kræse for tilberedningen af enkelte måltid, som tager udgangspunkt i årstidens råvarer. 

Restaurant Pasfall er blevet anbefalet i Michelin Nordic Guide 2016, 2017 og 2018.

Bestil bord hos Restaurant Pasfall

Gastr Fyn restauranter - Aro

Restaurant Aro

På Østerbro i Odense finder du Restaurant ARO. Den tidligere maskinfabrik er stadig et værksted - men metallet er skiftet ud med de bedste råvarer, der kan opdrives. ARO er en udogmatisk, kreativ legeplads med højt til loftet – hvor passion og personlig udfoldelse går hånd i hånd med fagets mere klassiske dyder og facetter. 

Holdet bag Aro driver også Anneksgården i Bovense, hvor store dele af restaurantens kød og grønt kommer fra.

Bestil bord på Restaurant Aro

 

Gastro Fyn Restauranter - Sortebro Kro, Odense

Sortebro Kro

”Tid til gæsterne. Tid til råvarerne.” Sådan lyder mottoet hos Sortebro Kro. Den charmerende kro følger ikke en bestemt køkkenstil, men lader menuen forme sig med udgangspunkt i de friske råvarer, som dyrkes i de store omgivende køkkenhaver.

Restaurantens nænsomt restaurerede stuer er over 200 år gamle, og med Den Fynske Landsby som nabo, er det som at træde ind i en anden tid, når man er gæst på Sortebro Kro.

Bestil bord hos Sortebro Kro

Gastro Fyn Restauranter - Best Western Hotel Knudsens Gaard

Best Western Hotel Knudsens Gaard

Den hyggelige Restaurant Knudsens Gaard i Odense bærer præg af en stor kærlighed til Fyn. De understøtter det fynske engagement som del af Gastro Fyn, og deres sæsonafstemte menuer tilberedes med produkter fra egen baghave og lokale råvarer.

Inspirationen til restaurantens a la carte-kortet hentes mange steder fra - det kan være på markeder, hos producenter, i naturen og i stedets køkkenhave, som er fyldt med krydderurter. 

Bestil bord hos Best Western Hotel Knudsens Gaard

Gastro Fyn restautanter - Comwell Kongebrogaarden

Comwell Kongebrogaarden

I lyse lokaler med smuk udsigt til Lillebælt frister Comwell Kongebrogaardens restaurant i Middelfart sine gæster med høje madmæssige ambitioner.

Restaurantens kokke har fokus på kvalitet og gode råvarer - derfor foretrækker de også økologiske og biodynamiske råvarer, ligesom de gerne selv går på jagt efter urter, tang, blomster og honning omkring hotellet. Den omkringliggende dyrehave er også en kilde til inspiration, og køkkenet sværger til at bruge dyr, fugle og fisk, der har levet det vilde liv.

Bestil bord hos Comwell Kongebrogaarden