Den Gamle Gaard

Rejs tilbage i tiden. Oplev et lille stykke af Faaborg, som det var for 200 eller 300 år siden. Hvad enten man er barn eller voksen, kryber den særlige stemning fra byens storhedstid ind under huden på en under et besøg på Den gamle Gaard. Her kan du møde 17- og 1800-tallet gennem de smukke gamle rum både inde og ude. Her er skatte bragt hjem fra de store verdenshave, men også smukke broderier fra Lyø, lige ude i det Sydfynske Øhav.

Særudstilling: Magtens Grundstof

Kan magtens grundstof findes i det periodiske system? Er det gule metal virkelig guld, hvilke historier afslører den blå glasperle fra bronzealderen eller medaljen fra DDR? Find svarene i årets særudstilling, der sætter fokus på, hvordan museer arbejder med konservering. Udstillingen er første udstilling i projektet Fortiden i Fremtiden, der er produceret i et
samarbejde mellem Østfyns Museer, BevaringscenterFyn, Svendborg Museum, Langelands Museum, Marstal Søfartsmuseum og Ærø Museum og Øhavsmuseet.

Med bue og pil: Tag på jagt i historien

Mandag – fredag i uge 31 og 32
Prøv kræfter med et af historiens allervigtigste værktøjer og våben – langbuen. Sammen med instruktøren kan børn i alle aldre prøve kræfter med forskellige størrelser buer, og se om de har, hvad der skulle til for at få mad på bordet i gamle dage. Vi skyder på flotte, realistiske mål og med sikkerheden i top, samtidig med at vi fortæller om buen som både værktøj og våben igennem historien.
Deltagelse er gratis.


Genforeningen set fra Fyn

Ny plancheudstilling giver lokalt perspektiv på en skelsættende begivenhed i Danmarkshistorien.

I år fejrer hele Danmark genforeningsjubilæet, og naturligvis gælder det også for Faaborg-Midtfyn. Arkiver og folkemindesamlinger i Faaborg-Midtfyn Kommune har derfor i fællesskab skabt en lille udstilling, der belyser hvordan genforeningen prægede lokalområdet. Fokus er bl.a. på de mange genforeningssten, der blev rejst rundt omkring, og som vidner om folks glæde og taknemmelighed over genforeningen. Her er bl.a. også en fortælling om herboende sønderjyder, der tog ”hjem” for at stemme og om en veteran fra krigen i 1864.

Udstillingen er en del af et samarbejde mellem Øhavsmuseet og de 21 lokalhistoriske arkiver i kommunen, og den er støtte af Faaborg-Midtfyn Kommune og Arkivsamvirket.

Mest for børn: Tag matrosdiplom 

Har du, hvad der skal til for at blive fuldbefaren matros på en farefuld rejse til Kina? Varer skal læsses, kursen skal udstikkes, knob skal bindes, og fortøjningerne skal kastes, når børn i alle aldre kan opleve Poul Kinafarers rejse fra fattig bondedreng til byens bedsteborger. Hvis du klarer opgaverne, modtager du Matrosdiplomet.

Tilbage i 1700-tallet sejlede den unge Poul Kinafarer hele 3 gange til Kina. Siden slog han sig ned som købmand i Faaborg og endte som en succesrig handelsmand.
Deltagelse og diplomet er gratis.


Pavillion med udsigt over Øhavet

På museet kan du også tage et hvil i tepavillonen i haven. Her er spil, bøger og legetøj til fri afbenyttelse – lige til en dejlig sommerpause!

Museet i Den gamle Gaard er stedet, hvor du kan finde ud af mere om Faaborgs historie og føle dig hensat til en anden tid både ude og inde. Indgangen til museet ligger lige for enden af gågaden, og i indgangspartiet finder du den charmerende museumsbutik, hvor du kan købe et minde eller en gave.