VisitFyn

Bustur i Morten Korchs Fodspor

Morten Korch fik inspiration fra de skønne fynske landskaber og hyggelige bindingsværkshuse. Ta' med på tur i den populære forfatters fodspor og oplev det ægte Fyn! Kun 2 ture i 2020: Torsdag den 23. juli og torsdag den 6. august kl. 10-17.30

Skøn bustur i det idylliske Nordfyn

Ta’ med på en fantastisk bustur rundt på Fyn! Turen går først forbi naturreservatet Gyldensteen Strand ud til det smukke Gyldensteen Slot, hvor vi gør holdt og hører den spændende historie om det gamle slot. Herefter kører vi ad de gamle, snoede veje ud til renæssanceslottet Harridslevgaard, hvor guiden fortæller om den gamle røverborg.

Så kører vi gennem det smukke Nordfyn hen til herregården Kærsgaard ved Brenderup, hvor vi gør holdt. Her besøger vi først det nye Morten Korch Museum i Fyllested Gl. Vandmølle, hvor guiden fortæller om den gemytlige forfatter. Derpå vandrer vi op på Kærsgaard, der har en af de allerstørste samlinger af gamle hestekøretøjer, kareter og meget mere. Ejeren fortæller om hver enkelt af de flotte ekvipager og de spændende historier. Herefter er der tid til at se en imponerende samling af gamle danske landbrugsredskaber fra Morten Korchs tid.

Herefter kører vi ad de små snoede veje, hvor Morten Korch tog sin hustru med på hestevognsture i det smukke landskab. Vi kører til Stillebæk, hvor forfatteren blev inspireret til en af sine mange romaner, og vi kører forbi herregårdene Margaard og Rugaard, Langesø Slot og den hyggelige gamle landsby Tværskov, hvor stort set alle huse er den rene Morten Korch-idyl med bindingsværk, stråtag og den gamle maleriske vandmølle.

Til sidst ender busturen i Paddesø, hvor vi gør holdt ved en af de smukkeste haver i Danmark, nemlig Kongsdal Have, Sø og Park. Her serveres kaffe og kringle, og vi kan slappe af ved kaffebordet eller gå på opdagelse i den store, blomsterrige have.

Efter en dejlig dag kører vi tilbage til den hyggelige købstad Bogense og siger farvel og på gensyn.

Book din bustur på Nordfyn

Der er kun 2 busture: Torsdag den 23. juli og torsdag den 6. august kl. 12-17.30.

Pris: 260 kr.

Værd at vide

Det er en god idé at tage vindjakke eller en sweater med.

Der er adgang til toiletter de forskellige steder, hvor der holdes pause.

Turen er ikke egnet for gangbesværede.

Arranger jeres egen Morten Korch bustur

Det er altid muligt for grupper at bestille en guide eller en bustur!

Kontakt VisitNordfyn på tlf. 64812044 eller info@visitnordfyn.dk
Klik her og læs mere om Morten Korch bustur for grupper

Vi arrangerer naturligvis også gerne ture for folk, der benytter kørestol.