VisitFyn

Bliv forbløffet - over Fredericias historie på en guidet byvandring

På en guidet byvandring kommer vi vidt omkring. Vi hører blandt andet historien om, hvordan Danmark blev forvandlet fra europæisk stormagt til lilleputstat. Gennem deltagelse i flere uheldige krige, som Danmark mere eller mindre selv bar skylden for, indtager Fredericia Vold en central rolle og har bl.a. dannet rammen om et af Danmarks største nederlag, men også for en af de stolteste sejre, hvor der skrives verdenshistorie. Denne spændende historie om fæstningsbyen og voldanlægget, som er et af Nordeuropas mest velbevarede, vil blive levendegjort og vil give et solidt overblik over hele fæstningens baggrund og historie.

I 1674 tildelte Kong Christian d. 5 Fredericia religionsfrihed, hvilket betød at mange undertrykte trosretninger - blandt andre de franske huguenotter
og jøderne - fik lov til at slå sig ned i Fredericia. Det skinner også tydeligt igennem i dag, hvor de mange forskellige kirker vidner om Fredericias religiøse mangfoldighed. På en tur rundt i Fredericia får du mulighed for at besøge nogle af kirkerne - både de nye og gamle - samt Mosaisk Begravelsesplads, der er den ældste jødiske begravelsesplads i Danmark uden for København.

I den indre by, er det muligt at spejde gennem de snorlige gader og se hvor smukt voldanlægget indrammer den gamle bydel. Turen går også forbi Fru Nielsens Hus og Nordstjernen, som hører til blandt nogle af Fredericias ældste bygninger, som oprindeligt var avlsbrugergårde. Hør guiden berette om hvordan livet i fæstningsbyen og Danmarks religiøse fristad blev levet

Praktisk information
Praktisk påklædning og fodtøj anbefales. Turen er ikke vanskelig, men uegnet for gangbesværede. Turene kan skræddersyes og udvides efter ønske. Turene tilbydes også på engelsk og tysk og evt. andre sprog.

Mødested
Aftales individuelt

Varighed
Ca. 2 timer

Priser
Hvis gruppen er under 20 personer, betales 1000,- ellers 50,- pr. person