Oplev ægte ø-idyl i det Sydfynske øhav

Thurø

Øst for Tåsinge og syd for Svendborg ligger en lille ø. Thurø er blot 7,5 km2 stor, men gemmer alligevel på nogle fine og unikke naturoplevelser.

Thurø er forbundet med Svendborg via en bro. Når øen ikke er større, er det oplagt at opleve øen til fods. Du kan gå på opdagelse i naturen og de mange små landsbyer. Rundt om hele øen venter der flotte og særprægede kyststrækninger, der bestemt skal opleves. Du kan også hoppe på cyklen og udforske de mange snoede stier og hyggelige veje. 

cykelferie Thurø natur

Smørmosen Strand

For de vandglade, er det helt oplagt at slå vejen forbi Smørmosen Strand. Stranden ligger på Thurøs østkyst ud mod Storebælt og har en høj gennemsnitstemperatur om sommeren. Stranden er børnevenlig, så du kan sagtens tage børnene med. Ved stranden finder du en 40 meter lang badebro. Området omkring stranden byder på mange hyggelige oplevelser f.eks. minigolf og boldspil.

Smørmosen strand Thurø natur bade badestrand

Gambøt lystbådehavn

Hvis du vil have en helt unik oplevelse på Thurø, skal du slå vejen forbi Gambøt lystbådehavn. Her kan du først og fremmest opleve en naturskabt havn, hvor vandet er 69 m dybt. Det særlige ved dette sted er dog de sorte firskerhytter langs havnen. Gå en idyllisk spadseretur langs med haven og nærstuder de fine, gamle fiskerhytter. De ligner hinanden med den sorte tjære på husets beklædning, men er alligevel så forskellige. Fra lystbådehavnen kan du gå langs strandpromenaden til Blåby.

Fiskerhytter Thurø Gambøt lystbådehavn

Fredskov

På Grasten kan du opleve den 45 ha. store Fredskov. Her kan du opleve øens smukkeste skov. Du kan både opleve åben bøgeskov og tæt granskov. Gå på opdagelse i de mange spændende planter og blomster. I sensommeren og efteråret kan du gå på svampejagt og finde lækre spisesvampe. Skoven har hyggelige stier, så du ikke farer vild. Mod syd ender skoven i stejle skrænter ud mod havet. Her kan du nyde den smukke udsigt ud over havet mod Tåsinge og Langeland.

Du kan finde mere information om sjove aktiviteter på Thurø lige her.

svampe skov Fredskoven 


Del denne side