Den smukkeste udsigt til Svendborgsund

Tåsinge

Tåsinge er en lille, charmerende ø i det Sydfynske Øhav. Måske har du allerede besøgt øen på vej til Langeland. Tåsinge har meget at byde på, så hvorfor ikke gøre stop på den lille ø?

Når du befinder dig på øen, skal du slå vejen forbi Troense. Her vil du opleve ægte landsbyidyl med masser af charmerende bindingsværkshuse. Når du kommer over broen støder du dog først på Vindeby.

I nærheden af Vindeby ligger naturområdet Skansen. Her kan du gå en tur gennem skoven og det åbne græsareal, hvor køer græsser. Her har du et smukt udsyn ud over Svendborgsund og direkte over til Svendborg. Tag et hvil på spidsen og læg særligt mærke til de mange flotte træskibe, der kommer sejlene forbi.

Tåsinge Vindeby Skansen Svendborgsund

Tag på tur med M/S Helge

Hvis du vil opleve naturen på Tåsinge fra havsiden, skal du tage på tur med veteranskibet M/S Helge. Det hyggelige lille skib sejler mellem Svendborg, Tåsinge og Thurø. Hvis du tager hele turen rundt vil det tage 1½ time, men du kan også tage med på mindre ture. Du kan f.eks. tage turen fra Troense med et enkelt stop på Thurø, og stå af ved Valdemar Slot.

Helge færge Tåsinge Fyn natur

Bregninge bakker

Hvis du vil lidt op i højden og opleve en storslået udsigt ud over øen, skal du tage til Bregninge bakker. Her ligger et af øens højeste punkter i smuk natur. Bakkerne er omgivet af vild natur og græssende geder. Du kan gå en lang tur i det kuperede landskab og nyde de smukke udsyn ud over øen. Når du bliver træt, kan du nyde en bid mad på en af de mange bord/bænke-sæt, der er opstillet til formålet. Fra det kuperede landskab har du en fantastisk udsigt til Breninge Mølle.

Bregninge Mølle Tåsinge Fyn

Del denne side