Oplev naturen på de mange små øer

En af de helt særlige ting ved Fyn, er de mange små øer, der findes i farvandet hele vejen rundt. Særligt det Sydfynske Øhav vrimler med øer, store som små. De mange øer giver mulighed for nogle helt specielle naturoplevelser. Øerne kan med fordel opleves både til vands og til lands.

Du kan tage på øhop rundt i det Sydfynske Øhav. Du kan vandre på Øhavsstien. Du kan cykle rundt på øerne f.eks. via Østersøruten. Du kan sejle i kajak og kano. Du kan opleve vild natur og et rigt dyreliv. Du kan f.eks. være heldig at spotte marsvin og sæler.

Hvis du sejler rundt i det Sydfynske Øhav, vil du hurtigt se, at landskabet er noget helt særligt. Landskabet omkring de mange øer var for mange millioner år siden ét stort istidslandskab med bakker og dale. I stenalderen blev området oversvømmet og i dag står kun de højeste bakketoppe tilbage som øer, holme, drag og odder.

Øhavets historie gør naturen i området til noget helt specielt og noget, du ikke bare kan opleve alle steder. De mange øer har noget at byde på hver især. Du får derfor en liste over de beboede øer i havet omkring Fyn, der byder på spændende naturoplevelser.

Læs meget mere om øerne og hvad de har at byde på her:

Del denne side