Vilde heste og hatbakker

Langeland

Langeland byder på mange spændende naturoplevelser, store som små. Hvis du er på jagt efter nye, spændende naturoplevelser, er det helt oplagt at besøge denne perle i det Sydfynske Øhav.

Den 284 kmstore ø giver mulighed for nogle helt unikke og interessante naturoplevelser, der alle giver ro krop og sjæl. Begiv dig ud i naturen og gå på opdagelse i de mange små afkroge af øen. Du kan f.eks. opleve de vilde heste eller det spændende landskab med hatbakker.

Hvis du begiver dig ud uden den store plan for hvor turen går hen, giver du dig selv mulighed for at få nogle helt unikke ”aha” oplevelser. Gå ind af de snoede veje og stier og opdag, hvad der venter på den anden side. Hvis du alligevel gerne vil have lidt inspiration til nogle helt særlige naturoplevelser, kan du få inspiration lige her.

cykeltur Langeland øhop ø natur naturoplevelse

Vilde heste

Mange forbinder naturoplevelser på Langeland med vilde heste. Det er en helt særlig oplevelse at se, hvordan de vilde heste interagerer med naturen og resten af flokken. Du kan opleve ca. 60 vilde heste på Sydlangeland. Disse befinder sig i området mellem Dovns Klint og Søgård. På Nordlangeland kan du opleve ca. 25 vilde heste på Flået, der er en del af Tranekær Gods.

Hestene er en vigtig del af naturen i disse områder. De lever i pagt med naturen og med minimal menneskelig indblanding. De er vilde heste og derfor skal du også respektere dem i deres naturlige miljø. Hvis du vil vide mere om dette, kan du læse mere her.

vilde heste Langeland natur naturoplevelse

Hatbakker

Under sidste istid, blev der skabt et helt unikt naturfænomen på Langeland. Landskabet er helt særligt, da du rundt omkring på øen finder over 1000 små og store bakker. Nogle er helt op til 20 meter høje, mens andre er mindre. Mange af bakkerne ligger parallelt med hinanden på rækker.

Hvis du vil finde de bedste steder at opleve det bakkede landskab, kan du tage til kystområdet ved Spodsbjerg. Her finder du et bælte af de mange bakker, som træder fint ud af landskabet. Der er også nogle flotte eksempler på bakkelandskabet ved Nordenbro og Næbbeskov.

Søger du mere information til oplevelser på Langeland, kan du læse meget mere lige her

Ristinge strand Langeland sommer badestrand

Del denne side