En perle i det Sydfynske Øhav

Avernakø

Tag til Avernakø og oplev fantastisk natur. Tag fiskestangen med og se om du kan være heldig at fange en fisk eller to.

Avernakø er en af de mere kendte af de små øer i det Sydfynske øhav. Øen er godt 8 km lang og man kan derfor sagtens nå at udforske øen på en enkelt dag. I dag er der cirka 100 fastboende tilbage på øen. Du ankommer til øen via færgen fra Fåborg.

Ligesom på alle de andre småøer, er det oplagt enten at vandre øen rundt eller cykle øen rundt. På gåben eller på cykel kan du opleve øens natur på egen hånd. Kør ned af de små og kringlede stier og se hvor du ender. Måske er du heldig at se og høre en af de sjældne klokkefrøer, der lever i enkelte vandhuller på øen.

Klokkefrø Avernakø natur

Sandstrande og gode fiskesteder

Hvis du besøger øen på en dejlig, varm sommerdag, er det helt oplagt at slå vejen forbi en af de mange fine strande. Rundt om øen findes cirka 19 km strandlinje og her kan du finde mange fine sandstrande. Hvis du finder det helt rigtige sted, kan du med stor sandsynlighed bade helt alene. Så smid tøjet og hop i bølgen blå fra din egen lille private badestrand.

Der findes ligeledes mange gode fiskesteder rundt omkring øen. Det kan derfor være en god ide at medbringe fiskestang og fiskegrej, når du besøger øen. Her kan du komme helt ned i gear og bare nyde naturens stille ro, mens du prøver på at fange en fisk eller to.

fisketur fisk strand Avernakø

Majtræet rejses pinselørdag

På øen har de en helt særlig tradition pinselørdag. De deler denne tradition med en anden ø i Danmark – Strynø. Pinselørdag samles øens beboere omkring majtræet. Avernakø og Strynø er således de eneste to steder, der stadig holder fast i traditionen med majtræet.

Majtræet rejses for at fejre sommerens komme. I forhold til Strynø, findes traditionen i sin oprindelige form på Avernakø. Træet skal være det helt rigtige, det skal rejses på den helt rigtige måde, pyntes på den helt rigtige måde og fejres på den helt rigtige måde. Selvom traditionen mest henvender sig til beboere på øen, kan du stadig kigge på og tage del i festlighederne om aftenen. Du kan læse mere om den gamle tradition lige her

Hvis du vil læse mere om den lille hyggelige ø i det Sydfynske Øhav, kan du læse mere på øens egen hjemmeside

Avernakø valmuer sommer natur mark

Del denne side