Havkajak på Fyn - oplev Det Fynske Øhav i havkajak

Så vender vi kajakken

Ud over at være et af Danmarks mest seværdige naturområder, har nye havkajakvenlige faciliteter og et talrigt udbud af kurser og ture gjort Det Fynske Øhav til en unik havkajakdestination.

Danmarks første havkajakguide er på gaden og dækker Det Fynske Øhav. Guiden består en guidebog og en kortbog med blandt andet forslag til ture, seværdigheder og information. Læs mere om havkajak-guiden her. 

Udover havkajakguiden udgives der også et Øhavskort over Det Fynske Øhav med en række forslag til ruter i havkajak og henvisning til andre friluftsoplevelser i Det Fynske Øhav. Her finder du også information om Øhavets sårbare natur og de hensyn som er nødvendige at tage for at sikre et fortsat enestående dyre- og planteliv. Øhavskortet er gratis og kan rekvireres på de lokale turistbureauer her.

Kajakhavne og kajakvogne står til rådighed for havkajakroerne rundt om i øhavet, som en dokumentation for områdets havkajakvenlige tankegang

Øhavet er et enestående område med 55 øer og holme, som rummer et spændende natur- og kulturlandskab. Øhavet er også hjemsted for mange ynglende fugle, hvilket har gjort det til et internationalt anerkendt fuglebeskyttelsesområde. Øhavskortet indeholder derfor forslag til seværdige havkajakruter, som tager hensyn til de ynglende fugle.

 

Logoer Destination Fyn


Del denne side

Politikens guide til kano og kajak på Fyn og Øhavet:

På Øhavskortet finder du inspiration til oplevelser på egen hånd inden for havkajak, dykning, ridning, vandring, wind- og kitesurfing, lystfiskeri, undervandsjagt, cykling, klatring og sejlads. Der er også forslag til ture – også