Vandrere på Øhavsstien

Øhavsstien - Vandring på Sydfyn

Øhavsstien er en af Danmarks længste vandreruter med hele 220 km vandresti smukt omkranset af Det Sydfynske Øhav.

Stiens forløb er meget alsidigt og byder på et enestående kulturlandskab præget af flotte naturområder, herregårde, landsbyer og købstæder. Nyd de forskellige udsigter ud over Øhavet, mærk den særlige stemning i de små, hyggelige øsamfund og oplev et internationalt anerkendt fugleområde.

Øhavsstien er en trampesti forbeholdt vandrere. Hele ruten er afmærket med pæle og blå piktogrammer af en vandringsmand.

Her på siderne kan du læse meget mere om landskabets oprindelse, naturen du møder, finde kortmateriale, overnatningsmuligheder tæt på stien, inspiration til ruteforslag af kortere eller længere varighed og læse mere om guidede og færdigpakkede ture.

Øhavsstien udsigt til Svendborgsund

Øhavsstien er opdelt i syv delstrækninger, som alle er beskrevet i hver sin folder

Du kan læse om de forskellige seværdigheder undervejs, se et detaljeret kort samt få et overblik over praktiske oplysninger.

  1. Faldsled - Svanninge Bakker - Faaborg - Fjællebroen  
  2. Fjællebroen - Egebjerg Bakker - Svendborg 
  3. Svendborg - Broholm - Lundeborg 
  4. Svendborg - Tåsinge - Siø - Rudkøbing
  5. Lohals - Tranekær - Stengade Strand  
  6. Stengade Strand - Rudkøbing - Henninge Nor
  7. Marstal - Ærøskøbing - Søby

Se folderne her. 

Vandrere paa Oehavsstien

Guidebog om Øhavsstien

Der er udgivet en guidebog for Øhavsstien på i alt 180 sider, som du kan købe her.

Vandreferie på Øhavsstien

Øhavsstiens længde gør, at det er oplagt at kombinere turen med en eller flere overnatninger. En trænet vandrer vil kunne gennemføre turen på ni dage. De fleste udvælger sig en enkelt strækning og kombinerer med et par overnatninger. Ønsker du en vandreferie på Øhavsstien er der mulighed for at købe færdigpakkede ture med bagagetransport, hvor alt du skal koncentrere dig om, er at nyde turen. Læs mere her.

Hensyn og gode råd til vandring

Naturen må gerne betrædes, men tag hensyn. Få gode råd inden turen starter og læs om de hensyn, som giver alle den bedste oplevelse. Læs mere her.

Øhavsstien er etableret af Naturturisme I/S på baggrund af et rigtig godt samarbejde mellem de fire kommuner, stien går igennem, de cirka 150 lodsejere, som har afgivet jord til stien og Naturturisme I/S.

Rigtig god tur! 

Logoer Destination Fyn

Del denne side

Sådan blev Det Sydfynske Øhav skabt

Det Sydfynske Øhav

Planteliv på Øhavsstien

Judasøre - planteliv på øhavsstienPlantelivet er rigt på Øhavsstien. Læs mere om, hvad du kan møde på din vej.

Svanninge Bjerge

Oplev Svanninge bjerge på Øhavsstien

I Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge i området nær Faaborg færdes man i natur skabt af isen under sidste istid for ca. 21.000 – 16.000 år siden. Mellem ismasserne hobede sand, grus og ler sig op og dannede bakker og bjerge. Sidenhen skar smelte- og regnvand kløfter i bakkerne. 

Disse naturkræfter har formet den unikke natur med stejle skrænter og dybe kløfter, vi i dag kan opleve i Svanninge Bakker og Svanninge Bjerge.

Læs mere på Naturstyrelsens hjemmeside.

Læs mere på Svanninge Bjerges hjemmeside.

Kysten og øerne

 Kysten og øerne på sydfyn - øhavsstien

Det Sydfynske Øhav består af 55 øer og holme – beboede og ubeboede. Øhavet er verdens største oversvømmede istidslandskab - kun de højeste bakker stikker op af havet og udgør øerne og her findes et væld af bopladser og skove under vandet. Det lave vand har skabt en særlig og varieret kystnatur i området. Find en guide der kan vise dig rundt på øerne.

Søfarten har haft stor indflydelse i Øhavet, hvilket også ses i købstæderne, skipperbyerne og den tætte koncentration af herregårde.Det Sydfynske Øhav er udpeget som Natura2000 område. Se mere på Naturstyrelsens hjemmeside.  

Andre oplevelser i Det Sydfynske Øhav

Ridetur i det Sydfynske Øhav ved øhavsstien

Har du lyst til at kombinere din vandretur med andre aktive oplevelse i Det SYdfynske Øhav? Her finder du inspiration til flere og andre aktive oplevelser, der kan friste.