Langeland båd

Naturoplevelser på Fyn

Fyn er en dejlig ø på mange måder. En er øens allerbedste træk er de mange smukke naturområder. Rundt på hele Fyn finder du skønne kyster, frodige skove, vilde moser og grønne uberørte oaser.

Søg tilflugt fra hverdagens stress og jag i de kuperede landskaber, som vidner om fortidens vind og vejr. Her finder du ro og harmoni. Der er noget for enhver naturelsker, om end du er til fuglefløjt, farverige blomster, vilde planter eller søger det helt perfekte udflugtssted til en rask gåtur eller en hyggelig picnic. 

Vi har her håndplukket en række fynske naturoplevelser - vi ses i det grønne!   

Øhavsstien

Øhavsstien bugter sig gennem det smukke og unikke Sydfynske Øhav. Hele 220 km sti giver dig mulighed for både en kort tur ud i det fine landskab eller flere dages vandring i pagt med naturen.

Svanninge Bakker

Naturområder i Faaborg

Faaborg byder på skønne naturoplevelser for alle. Gå på opdagelse i Svanninge Bakker - eller opdag på en af de mange outdoor-aktiviteter som ridning, havkajak og meget mere.

Shelter på Skarø

Overnat i en arkitekttegnet shelter

Ud under åben himmel.. eller næsten åben..Book en shelter i det sydfynske. De fine nye artkitekttegnede shelters står klar til brug. Shelteret her er fra Skarø ved Café Sommersild.

Cykler Christiansminde

Book en aktiv oplevelse

Oplevelsesbooking gør det nemt for dig at booke en fed fynsk oplevelse. Vil du køre på segway på Langeland? Hvad med en hestevongstur på Enebærodde, et tandemspring eller et ophold på en af de hyggelige fynske hoteller? 

custom block oehavskortet

Øhavskortet

På Øhavskortet finder du inspiration til oplevelser på egen hånd inden for havkajak, dykning, ridning, vandring, wind- og kitesurfing, lystfiskeri, undervandsjagt, cykling, klatring og sejlads. Der er også forslag til ture – også med børn - til de mange udflugtsmål i Det Sydynske Øhav. Vær obs på, at det kan tage lidt tid, før alt indhold er downloadet.

Det hele er samlet i et detaljeret kort over Det Fynske Øhav.

Se Øhavskortet her (pdf).

Hindsgavl Dyrehave

Hindsgavl Halvøen

På Hindsgavl Halvøen ved Middelfart finder du skønne naturoplevelser direkte ud til Lillebælt. Besøg dyrehaven eller tag en gårtur forbi det charmerende Hindsgavl Slot.

Voderup Klint Ærø

Voderup Klint

Med sit brune Johanneskors er Voderup Klint på Ærø en sand national naturperle.  

Colourbox

Kulturbotanisk Have

Kulturbotanisk Have i Odense er bestemt et besøg værd, hvis du vil udvide din botaniske horisont eller hvis du bare synes, at det er super hyggeligt at gå iblandt smukke blomster og planter.

Helnæs

Helnæs

20 km sydøst for Assens finder du halvøen Helnæs. I landskabet rager fem gravhøje op, og på kæmpevolden Bobakkerne kan du opleve et farverigt blomsterliv om sommeren.    

Vejlen på Tåsinge

Vejlen på Tåsinge

Et lavvandet fjordområde beliggende på den vestlige del af Tåsinge. Tilflugtssted for mange vadefugle, ænder og gæs.  

Lykkesholm

Fortidsminderne ved Lykkesholm

"Gid jeg havde Dem hos mig, men det skulde være her paa det romantiske Lykkesholm, det smukkeste Sted jeg kjender i Fyen" Sådan skrev H.C. Andersen i et brev til en kær ven. 

Langeland

Vilde Heste på Langeland

Overhold adgangsreglerne og du er velkommen til at gå ind på området, hvor ca. 80 hingste og hopper går og græsser.  

Æbelø

Æbelø

Udforsk den øde ø ud for den nordfynske kyst. Øen er i dag fredet, men du kan stadig møde faste firbenede og fjerklædte beboere.

EU-partner:

Vaekstforum _EU_regfond