BRANDTS

Kunst fra hele verden på BRANDTS

Sæt god tid af, når du besøger BRANDTS. Tiden flyver, når du oplever værker skabt af nogle af verdens bedste billedkunstnere og fotografer. Samtidig er BRANDTS Odenses og Fyns største kunstmuseum. Med et samlet udstillingsareal på mere end 5.000m² og en kunstsamling, der byder på over 15.000 klassiske kunstværker, internationalt fotografi, film og tegninger, er der god mulighed for at fordybe sig i kunstens verden. I museets basisudstilling kan du opleve værker fra den danske guldalder og frem til modernismen. Desuden har BRANDTS hvert år op mod 20 skiftende udstillinger med danske og internationale billed- og fotokunstnere.

BRANDTS 13: Eksperimenterende kunst i klassiske bygninger

Foruden kunsthallen BRANDTS og Museet for Fotokunst, der er placeret i hovedmuseet i Brandts Passage, består BRANDTS også af BRANDTS 13. Denne del af museet åbnede i foråret 2014 og ligger i Jernbanegade 13 – en adresse der tidligere husede Fyns Kunstmuseum. Her kan du opleve de nyeste værker af nulevende danske og internationale kunstnere. I de smukke gamle museumsbygninger præsenteres eksperimenterende installationer, film og skulpturer side om side med nye malerier og fotografier. Det er også her dimittender fra Det Fynske Kunstakademi hvert år præsenterer deres afgangsudstilling.

Gratis omvisning hver søndag

Hver søndag kl. 14 er der omvisning i en eller flere udstillinger på BRANDTS eller BRANDTS 13. Omvisningen er gratis, når entreen er betalt. Du har også mulighed for at booke din helt egen omvisning.

Lad dig inspirere i BRANDTS butik

Er du ikke helt færdig med at fordybe dig i kunsten, er et besøg i BRANDTs butik en oplevelse i sig selv. Her kan du snuse rundt, bladre i bøger og lade dig friste. Butikken, der ligger i hovedmuseets stueetage, har et stort udvalg af smukke kunst- og fotobøger, plakater, kort og design. 

Brandts Klædefabrik – Odenses kulturelle centrum

BRANDTS er en del  af Brandts Klædefabrik, som dækker over hele området omkring Brandts Passage. Det historiske bygningskompleks, der stammer helt tilbage fra starten af 1900-tallet, danner i dag ramme om Odenses kulturelle centrum. Ud over BRANDTS huser området flere andre markante kulturinstitutioner – deriblandt museet Tidens Samling, Cafe Biografen, spillestedet Magasinet og Det Fynske Kunstakademi.

Området summer af liv og kreativitet, og går du en tur gennem Brandts Passage, støder du på mange små livsstils- og specialforretninger, hyggelige caféer og gode spisesteder. Desuden kan du om sommeren opleve koncerter og arrangementer på scenen ved amfipladsen foran BRANDTS. 

Se BRANDTS åbningstider

Del denne side