Tinderbox

Tinderbox

Tinderbox er Fyns største musikfestival. I 2015 begejstrede festivalen tusindvis af glade gæster med sin afslappede atmosfære i Tusindårsskoven og sit mixede musikprogram af danske kunstnere og verdensnavne.

Bassen brummer i blodbanerne. Skulder ved skulder står du på fynsk muld med en kold Tuborg i hånden. Sveden pibler i sommervarmen i takt til toner af topnavne på scenen. Du mærker vibrationerne i stemmebåndet, selvom dit skrål forsvinder i folkemængden. Tinderbox gnistrer gennem Tusindårsskoven. Spreder suset som en steppebrand, skubber rart til dine sanser. Snus luften i lungerne. Føl trommehinderne tindre. Smag på de største internationale musiknavne og de mest populære danske kunstnere i samme cocktail.

Flerdages fynsk festival

Fyns største musikfestival fødes i 2014 i et samarbejde mellem Tinderbox Entertainment og Odense Kommune. Festivalen får sit navn fra H.C. Andersens fortælling om Fyrtøjet, og i juni 2015 tænder Tinderbox op under 27.000 begejstrede gæster.

Konceptet er en tre-dages festival, der serverer en bred musikbuffet af internationale og danske kunstnere og sender de musikmætte gæster ud i Odense for at sikre nattesøvnen. En kombination, der begejstrer Tinderbox’ gæster:

”Da jeg hørte, man ville lave en festival med så mange mennesker i Tusindsårsskoven, tænkte jeg, at det ville gå helt galt,” siger festivalgæsten Ulrich og fortsætter: ”Men jeg er virkelig positivt overrasket over det hele.”

Tinderbox 2015

Tinderbox drysser stjernestøv

Første festivalår gæster 56 bands Tinderbox’ fire scener. Genrene spænder fra pop og rock til elektronisk musik. Helt centralt står målet om at sikre festivalgæsterne det, de ikke får på andre danske festivaler: De største internationale stjerner og de mest populære danske kunstnere på samme sted.

Én af verdens største DJ’s Calvin Harris, elektrobandet The Prodigy og superstjernen Robbie Williams er på paletten af eftertragtede internationale ikoner, der pryder programmet i festivalens første leveår. Robbie-fans finder vej til pladsen 10 timer før koncertstart for at være på pletten, når megastjernen spiller hits som ”Let Me Entertain You”, ”Rock DJ” og ”Feel”:

“Vi er ret store Robbie-fans, så meningen er nu, at i takt med at der bliver skiftet ud i publikum, rykker vi tættere og tættere ind mod midten,” siger Philip Währn.

Tinderbox 2015

Også storhittende engelske Ellie Goulding forfører publikum med hits som ”Burn”, ”Anything Could Happen” og ”Love Me Like You Do” fra soundtracket til ”Fifty Shades Of Grey”:

”Hun er så fucking dejlig! Jeg tror, jeg er forelsket,” lyder det fra en ung fyr blandt publikum.

Sci-fi-reggae-projektet Major Lazer skruer op for festen iført blå-hvide OB-trøjer og med odenseanske MØ som trumf i ærmet.

”De skabte den vildeste fest blandt publikum,” siger Dennis Schor foran rød scene med et bredt smil på læben.

Tinderbox 2015

Danske kunsterne tæller blandt andre dancehall-geniet TopGunn, rockgruppen D-A-D, duoen De Eneste To og odenseanske MØ, der storhitter internationalt. MØ spiller koncert og lukker af med en åben invitation til at fortsætte festlighederne på det odenseanske diskotek Boogies.

“Det var et af de navne, jeg kom for, og hun levede fuldt ud op til min forventning. Det er skønt med en verdensstjerne fra Odense” siger Gustav Thybo.

Omgivelserne overrasker

Tinderbox får ros for sin afslappede atmosfære på de grønne enge i Tusindårsskoven, hvor et 30 meter højt pariserhjul løfter stemningen til nye højder. 18 farvestrålende gondoler sender festivalgæsterne til tops med blik ud over Danmarks tredjestørste by.

Farvefyrværkeriet fortsætter på landjorden, hvor et 100 meter langt graffitihegn udsmykket af lokale kunstnere rammer Tinderbox ind. Ved indgangen mødes festivalgæsterne af pangfarvede piger på rulleskøjter, der spreder smil og varm velkomst.

På pladsen sørger frivillige for at holde de festlige omgivelser pæne med omhyggelig oprydning. Dét noterer Nina Hedelund, én af festivalens gæster:

“Jeg er meget imponeret over den effektive oprydning. Som garvet festival-tøs med godt 15 år i bagagen har jeg set lidt af hvert, og jeg må sige: Det dur på Tinderbox. Det er den reneste festivalplads jeg til dato har set”.

Tinderbox 2015

Rundt om på festivalpladsen kan gæsterne tage en slapper i særligt indrettede områder:

”Jeg har været rigtig glad for de mange lounge-områder. Så kan man lige tage en pause, uden at gå glip af alt for meget,” siger Nicole Knudsen.

Fynsk gastronomi på menuen

27 restauranter og madboder med kvalitet fra lokale leverandører på spisesedlen mætter tusindvis af munde på festivalpladsen.
Pasfall, Lei:k, Nelles og Bull Diner er nogle af de kendte fynske brands, der serverer gastronomiske oplevelser for festivalens sultne sjæle. À la carte er alt fra burgermenuer til økopølser og gourmethotdogs, sushi og champagne.

”Der er rigtig mange madboder og barer, og man står ikke meget i kø, selvom pladsen er fyldt med mennesker,” siger festivalgæsten Ulrich.
Er du blevet sulten efter mere, så book din billet her.

Del denne side

Book billet

Tinderbox 2015

Klar til et farvefyrværkeri af en festival? Køb billet til Tinderbox her.

Kan du heller ikke få armene ned?

Tinderbox 2015 

Læs mere om Tinderbox, og se nyheder her.

Genhør de største hits fra Tinderbox

Tinderbox