Tinderbox

Tinderbox er Fyns største musikfestival. Siden 2015 har festivalen begejstret tusindvis af glade gæster med sin afslappede atmosfære i Tusindårsskoven, sit udvalg af restauranter og madboder samt sit mixede musikprogram af danske kunstnere og verdensnavne. Igen i år står arrangørerne klar med tre festivaldage spækket med god musik, hyggelig atmosfære og lækker mad.

Bassen brummer i blodbanerne. Skulder ved skulder står du på fynsk muld med en kold Tuborg i hånden. Sveden pibler i sommervarmen i takt til toner af topnavne på scenen. Du mærker vibrationerne i stemmebåndet, selvom dit skrål forsvinder i folkemængden. Tinderbox gnistrer gennem Tusindårsskoven. Spreder suset som en steppebrand, skubber rart til dine sanser. Snus luften i lungerne. Føl trommehinderne tindre. Smag på de største internationale musiknavne og de mest populære danske kunstnere i samme cocktail.

Tinderbox drysser stjernestøv

I år gæster 58 bands og DJs Tinderbox’ fem scener. Genrerne spænder fra pop og rock til elektronisk musik. Helt centralt står målet om at sikre festivalgæsterne det, de ikke får på andre danske festivaler: De største internationale stjerner og de mest populære danske kunstnere på samme sted.

Af udenlandske navne kan bl.a. nævnes Depeche Mode, Alan Walker og Wiz Khalifa, mens festivalen af danske navne kan bryste sig med bl.a. Carpark North, Mads Langer og Scarlet Pleasure.
Depeche Mode, der spiller torsdag på Rød Scene, er i år blevet kåret som festivalfavorit blandt P6 BEAT’s lyttere. På Tinderbox kan du i år også oplevet Iggy Pop og Jack White, der på listen befinder sig på henholdsvis en 6. og 7. plads.

Tinderbox 2015

Omgivelserne overrasker

Tinderbox får ros for sin afslappede atmosfære på de grønne enge i Tusindårsskoven, hvor et 30 meter højt pariserhjul løfter stemningen til nye højder. 18 farvestrålende gondoler sender festivalgæsterne til tops med blik ud over Danmarks tredjestørste by.

Farvefyrværkeriet fortsætter på landjorden, hvor et 100 meter langt graffitihegn udsmykket af lokale kunstnere rammer Tinderbox ind. Ved indgangen mødes festivalgæsterne af pangfarvede piger på rulleskøjter, der spreder smil og varm velkomst.

På pladsen sørger frivillige for at holde de festlige omgivelser pæne med omhyggelig oprydning. Dét noterer Nina Hedelund, én af festivalens gæster:

“Jeg er meget imponeret over den effektive oprydning. Som garvet festival-tøs med godt 15 år i bagagen har jeg set lidt af hvert, og jeg må sige: Det dur på Tinderbox. Det er den reneste festivalplads jeg til dato har set”.

Tinderbox Copyright Mathias Bak Larsen

Rundt om på festivalpladsen kan gæsterne tage en slapper i særligt indrettede områder:
"Jeg har været rigtig glad for de mange lounge-områder. Så kan man lige tage en pause uden at gå glip af for meget", siger Nicole Knudsen.

Nyt på festivalen i 2018 er Groovebox – et dansetelt med sprudlende lysshow og ophøjet podie som dansegulv, hvor DJ’s spiller 90’er hits på vinylplader og med plads til 2.000 dansende gæster. Og Moonshine – en hyggelig hule dækket af Tusindårskovens trækroner, der fungerer som et idyllisk pusterum i skoven med kulinariske eventyr, øl og farverige cocktails.

Tinderbox Copyright Mathias Bak Larsen

Fynsk gastronomi på menuen

31 restauranter og madboder med kvalitet fra lokale leverandører på spisesedlen mætter tusindvis af munde på festivalpladsen.

Du finder alt fra kendte fynske brands, der serverer gastronomiske oplevelser, til lækkerier serveret med et strejf af det fjerne Østen. À la carte er alt fra burgermenuer til økopølser og gourmethotdogs, sushi og champagne. – alle med det formål at tilfredsstille festivalens sultne sjæle.

”Der er rigtig mange madboder og barer, og man står ikke meget i kø, selvom pladsen er fyldt med mennesker,” siger festivalgæsten Ulrich.

Er du blevet sulten efter mere, så book din billet her.

Flerdages fynsk festival

Fyns største musikfestival fødes i 2014 i et samarbejde mellem Tinderbox Entertainment og Odense Kommune. Festivalen får sit navn fra H.C. Andersens fortælling om Fyrtøjet, og i juni 2015 tænder Tinderbox op under 27.000 begejstrede gæster.

Konceptet er en tre-dages festival, der serverer en bred musikbuffet af internationale og danske kunstnere og sender de musikmætte gæster ud i Odense for at sikre nattesøvnen. En kombination, der begejstrer Tinderbox’ gæster:

”Da jeg hørte, man ville lave en festival med så mange mennesker i Tusindsårsskoven, tænkte jeg, at det ville gå helt galt,” siger festivalgæsten Ulrich og fortsætter: ”Men jeg er virkelig positivt overrasket over det hele.”

Tinderbox 2015

Del denne side

Book billet

Tinderbox 2015

Klar til et farvefyrværkeri af en festival? Køb billet til Tinderbox her.

Kan du heller ikke få armene ned?

Tinderbox 2015 
Læs mere om Tinderbox, og se nyheder her.

Genhør de største hits fra Tinderbox

Tinderbox Foto af Morten Rygaard