Valdemars Slot på Tåsinge

På den lille ø Tåsinge tæt ved Svendborg finder man et af Fyns mest imponerende slotte – Valdemars Slot.

Besøger man slottet, forstår man godt hvorfor Chr. IV valgte at bygge et slot til sin søn grev Valdemar Christian netop her i den sydfynske natur. Slottet ligger smukt placeret i en lille bugt med udsigt ud over vandet.

Kom indenfor

Slottet fungerer både som museum og hjem for slottets ejere, som er 12. generation på Valdemars Slot. Inden for de tykke mure møder du et fornemt indrettet hjem som emmer af historie. Her hvor prinser og prinsesser har haft deres gang kan du frit bevæge dig rundt i slottets gemakker. Læs mere om herregårdsmuseet.

Valdemars Slot paa Taasinge

Valdemars Slots museer

Udover selve slottets sale og gemakker finder du også to andre museer: Øverst i hovedbygningens store tagrum ligger Jagt- og Trofæmuseet, som huser en imponerende samling af kulturgenstande og jagttrofæer fra hele verden.

Rundt om Valdemars Slot

Valdemars Slots park byder på brede plæner og høje gamle træer. I den sydlige ende ved trappen op til kirken ligger en lille have, som er et fint eksempel på en haveform, der var almindelig i begyndelsen i forrige århundrede. Alle plæner skrår ned mod en stor sø, som grænser op til et skovområde. I slottets gård finder du Danmarks største minigolfbane. Banen er nyrenoveret i 2012 og byder på underholdning til ca. halvanden time. 

Oplev Valdemars Slot park, en unik & flot slotshave

Stranden ved Valdemars Slot

Når man har været på slotsbesøg, er det oplagt at tage en dukkert i Lunkebugten. Stranden ligger bag slottes thepavillon og byder på klart vand og hvidt sandstrand. Ved strandens badebroen lægger den gamle hjuldamper Helge til, når den runder slottet på sin rute rundt i det Sydfynske Øhav. En oplagt måde at ankomme til slottet på. Se mere om Helges sejlrute.

Events på Valdemars Slot

Året igennem holder Valdemars Slot en lang række events. Fra koncerter med store danske navne til loppemarkeder, livsstilsmesser og julemarkeder. Følg med her for at se oversigten over kommende events. 

Thehuset paa Valdemars Slot

Mad og drikke

Du har gode muligheder for at blive bespist på slottet, som både huser en restaurant og en café. Medbringer du din egen mad er der flere steder med borde og bænke, som man kan benytte. Det er en god idé at tage et tæppe med i tilfælde af, at alt er optaget. Frygt ikke dårligt vejr, så kan I slå jer ned hestestalden, der ofte ikke er udlejet til arrangementer.

Valdemars Slots historie

Slottet er opført i 1639-44 af Christian IV., der arrangerede en imponerende fyrstebolig til sin søn Valdemar Christian. Den svenske krig i 1658-1660 gjorde stor skade på slottet og det blev søhelten Niels Juel, der sørgede for, at slottet ikke endte som ruin. Søheltens sønnesøn fik senere skabt slotsanlægget med søen og de forskellige staldlænger samt den fine tepavillon ved stranden. Slottet har været åbent for gæster siden 1974. Læs mere om slottets historie.

Foyer paa Valdemars Slot

Bryllupper, fester og overnatning

Da Valdemars Slot har sin egen kirke, er det en oplagt mulighed at holde et bryllup i bedste eventyrstil. Større fester kan også arrangeres på slottet. Slottets to ferielejligheder udlejes på ugebasis og kan rumme op til 25 personer. Læs mere om at holde bryllup og fester på Valdemars Slot. 

Om Tåsinge

Tåsinge ligger i det Sydfynske Øhav syd for Svendborg, som den også er brofast med. Det er derfor nemt at komme til den lille ø, som med hele tre campingpladser og to lysbådehavne har meget at byde på for turister. En del af den 220 km langevandrerute Øhavsstien finder du også på Tåsinge. Små idylliske landsbyer og smuk natur er øens særlige kendetegn. Ud over Valdemars Slot er det også her, du finder Elvira Madigan og Sixten Sparres gravsted. Læs mere om Tåsinge.

Svendborgsundbroen til Taasinge

Sådan finder du vej til Valdemars Slot

Der er mange måde at ankomme til Valdemars Slot på. Du kan cykle, gå eller køre over broen fra Svendborg, sejle med færge fra Lolland eller tage veteranfærgen Helge fra Svendborg. Se kort og kørevejledning.
 

Logoer Destination Fyn

Del denne side

Holckenhavn

Overblik: Slotte og herregårde

Her finder du en liste over historiske bygninger overalt på Fyn og Øerne.

Egeskov det levende slot

Egeskov - fyldt med oplevelser

Fyns største turistattraktion - en oplevelse, du ikke må gå glip af.

Hindsgavl

Slotsferie på Fyn - De fynske slotshoteller

Fynske slotte og herregårde med mulighed for overnatning.

Tåsinge

Valdemars Slot ligger idyllisk ud til vandet på den lille ø Tåsinge, som er kendetegnet ved små landsbyer og små landeveje, der bugter sig gennem smuk natur. Tåsinge er brofast med Svendborg.

Par sidder paa en baenk og kigger paa kort i lille landsby

Svendborg og Sydfyn

Hele det Sydfynske område med Svendborg som det bymæssige omdrejningspunkt er en unik oplevelse. Den gamle charmerende købstad er omgivet af det Sydfynske Øhav, hvide strande, bølgende marker og skovområder.

Svendborg havn med skibe og pakhuse i baggrunden