Medicinhaverne i Tranekær

I Tranekær på Langeland ligger Medicinhaverne.

Her kan du få et helt unikt indblik i planter og urter, der er blevet brugt som medicin i mange år. Medicinhaverne består af seks separate haver, der hver har sit eget fokus.

  • Haven for åndedræt og kredsløb
  • Haven for urin- og kønsveje
  • Haven for fordøjelse, stofskifte og ernæring
  • Haven for nervesystem og bevægeapparat
  • Haven for infektioner og immumsystem
  • Haven for sanseapparat

De to sidstnævnte er i skrivende stund (2017) ikke anlagt endnu. Planerne for haverne er udarbejdet, så over de næste par år vil de sidste to haver blive anlagt.

Haverne bugner af sjove og anderledes planter, der er siges at have helbredende eller medicinske kræfter. Planter er ikke en del af vores moderne medicin, men i gamle dage blev de medicinske planter brugt i stor stil.

Hvad end man tror på planternes medicinske kræfter eller ej, er haven stadig et besøg værd. Gå en tur rundt i de forskellige haver, nyd synet og duftene og bliv klogere på, hvad planterne kan bruges til. Du vil nok blive overrasket over, hvad nogle af de mest kendte og almindelige planter siges at have af medicinske effekter.

Normalt tager det en halv til en hel time at gå turen gennem haven, men hvorfor ikke gøre besøget længere ved at medbringe en hyggelig picnickurv? Medbragt mad og drikke kan nydes på en af de mange bænke i haven.

Besøg hjemmesiden for yderligere information om de forskellige haver, åbningstider og meget mere.

Del denne side