Garden Destination of the Year

Fyn har i 2017 opnået international anerkendelse ved at blive kåret til Garden Destination of the Year. Det er de mange flotte slotshaver og private haver, de lækre fynske råvarer og de fantastiske naturoplevelser, der ligger til grund for denne kåring.

Egeskov

Slotshaver og -parker på Fyn

Mange af de fynske herregårde åbner op for deres smukke parkanlæg og haver. Find inspiration til et historisk havebesøg.

haver åbne blomster planter natur fyn

Åbne haver på Fyn

Blomstrende roser, summende bier og rislende vand. Disse haver ejes af privatpersoner, men de er så stolte af deres haver, at de inviterer dig indenfor til en afslappende rundtur blandt et væld af smukke planter og blomster.

H.C. Andersen Trail

Følg H.C. Andersen rundt på fynske herregårde og slotte

 H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Her fandt han inspiration til de fortællinger, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål. Download appen og følg i digterens hjulspor. 

Broholm Slot

Slotsferie på Fyn - De fynske slotshoteller

Flere af de fynske slotte og herregårde åbner op for overnatning i autentiske rammer. Lækkert pakket ind i gourmetforkælelse, smuk beliggenhed og historisk vingesus.

Egeskov det levende slot

Egeskov - fyldt med oplevelser

Egeskov er en af Fyns helt store oplevelser. Den smukke vandborg byder både på et fantastisk haveanlæg, som er blandt Europas smukkeste, og masser af aktiviteter for hele familien.

Odense ZOO

Odense ZOO - Kåret som Europas bedste

Odense ZOO er én af Fyns allermest besøgte attraktioner. Den flotte pris fik zoo'en i 2015 bl.a fordi man som gæst kan komme helt tæt på dyrene og opleve dem i naturlige og afslappede omgivelser.

asparges specialiteter råvarer gulerødder økologi

Fyn - Danmarks spisekammer

Fyn bliver kaldt for Danmarks spisekammer, Danmarks frugthave og Danmarks køkkenhave. Disse betegnelser dækker over den samme ting – råvarerne på den lille ø i midten af landet er noget helt specielt. 

fynske råvarer asparges

Kulinariske ildsjæle på Fyn

De fynske råvarer er noget helt specielt. Den fede muld giver grobund for at producere nogle af landets allerbedste produkter. Besøg en af disse restauranter, der brænder for friske, fynske råvarer.

det sydfynske øhav øer Ærø Thurø Langeland Tåsinge Strynø Avernakø Lyø Drejø Skarø Bjørnø Bågø Siø Birkholm Hjortø Tornø Fænø

Oplev naturen på øerne omkring Fyn

Havet omkring Fyn vrimler med øer, der byder på flotte naturoplevelser - Vilde heste på Langeland, strandenge på Avernakø, Voderup Klint på Ærø og de særprægede kyststrækninger på Thurø. 

Øer forladte Æbelø Vigelsø Halmø

3 forladte øer - leg Robinson Crusoe for en dag

De fleste kender de store øer omkring Fyn – Ærø, Langeland, Tåsinge. Der findes dog også en række små, ubeboede øer, som gemmer på fantastiske naturoplevelser. Tag båden eller kajakken, udforsk øerne og leg Robinson Crusoe for en dag.

Shelter på Skarø

Overnat i en arkitekttegnet shelter

Ud under åben himmel.. eller næsten åben..Book en shelter i det sydfynske. De fine nye artkitekttegnede shelters står klar til brug. Shelteret her er fra Skarø ved Café Sommersild.

Lystfiskeri på Fyn og Øerne

Kysterne omkring Fyn og Øhavet er et unikt fiskested