Gastronomi og lokale fødevarer

Den næringsrige fynske jord er grobund for fremragende fødevarer. Sprøde asparges, saftige æbler, dybrøde kirsebær, friskpresset most og aromatiske rodfrugter. På Fyn får du gode råvarer, kød fra glade dyr, lokalt brygget øl og vin, karakteristiske oste og udsøgte specialiteter, der kan nydes året rundt. Gå på opdagelse i en af de mange stalddørssalg og gårdbutikker, eller nyd de friske, fynske råvarer tilberedt af dygtige kokke på en af de mange fynske restauranter, som sætter en ære i at bruge de lokale råvarer.

Fynsk gourmet

På Fyn ligger en række restauranter, som hører til i den absolutte topklasse og som sammensætter deres menuer ud fra årstidens bedste, lokale råvarer. Se hvor du skal tage hen, når du er på Fyn og få en ferieoplevelse, du sent vil glemme.

Falsled Kro

Gourmet i særklasse - Fynske toprestauranter

Du finder dem på hele Fyn. Restauranter med dygtige køkkenchefer i spidsen, som vil den gode smag. Som tilpasser deres menukort efter årstidens lokale råvarer.

Den Danske Spiseguide anbefaler

Der mange gode brasserier og restauranter af høj kvalitet at finde på Fyn og øer. Kig med og bliv inspireret til dit næste måltid.            

 

 

 

 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                          

 

Følg De Kulinariske ruter på Fyn

Chokolade, øl, vin, frugtbrændevine og specialiteter. På Fyn finder du rigtig mange producenter, som går helhjertet ind for at producere fødevarer af høj kvalitet. Nu har vi lavet seks forskellige fynske ruter, der guider dig til de små producenter. 

Chokolade fra Summerbird

Følg Den Fynske Chokoladerute

Følg Den Fynske Chokoladerute

Øl fra Midtfyns Bryghus

Følg Den Fynske Ølrute

Fyn er fyldt med små bryggerier. Vi har lavet en rute forbi dem alle.

Besøg de fynske høstmarkeder og festivaler

På Fyn elsker vi både fest og god mad. Og når man kombinerer det, bliver resultatet 'madfestival'. Fra maj til oktober vil du på Fyn altid kunne finde en festival eller event, hvor fødevarer og fynske specialiteter er involveret. Så kom og smag på Fyn. Det er en eventyrlig oplevelse.

Fynske høstfester - året rundt

Besøg de fynske høstmarkeder - året rundt

Hvert år afholder de fynske byer en række markeder med fødevarer som hovedtema. Kig med og få overblikket over, hvor du kan finde friske, velsmagende og lokalt producerede delikatesser.

Fynske specialiteter

Vin, øl, chokolade, ost og asparges. Fyn er et rent slaraffenland, når det kommer til lokale smagsoplevelser. Og med rette - for på Fyn har vi en af landets absolut højeste koncentration af små producenter, som laver fødevarer af meget høj kvalitet. 

gårdbutik bondemand ko fødevarer

Handl lokalt - find dine nærmeste gårdbutikker

Køb fynske råvarer i en af de mange hyggelige, lokale gårdbutikker

Smagen af Fyn

Smagen af Fyn er samarbejdet mellem 80 større og mindre fødevareproducenter, brygmestre, gårdbutikker, kokke og restauratører, der forener kræfterne for at bringe de allerbedste fødevarer fra den fynske jord til dit bord. Læs mere om folkene bag Smagen af Fyn lige her. 

 

Foodtours på Fyn

Mød vinbonden, pølsemageren, mejeristen, bryggeren, aspargesproducenten og mange andre fynske ildsjæle, som fremstiller mad og drikke af ekstraordinær kvalitet.

Foodtours på Fyn

Tag på pølsekurses, ølsmagning, whiskysmagning eller vinsmagning

Det Fynske Spisekammer - find det online

Køb lokale, fynske råvarer og specialiteter på Det Fynske Spisekammer og få det leveret lige til din dør. 

EU-partner:

Vaekstforum _EU_regfond